Black Hair

Van press kam naar press borstel

dafni brush

Mijn moeder heeft het nooit op mijn haar uitgeprobeerd en zelf heb ik er blijkbaar ook nooit behoefte aan gehad, maar de press kam was jaren geleden de must have tool om kroeshaar glad en steil te krijgen. Na de opkomst van de relaxers en de stijltang, zag de toekomst van de press kam er niet zo rooskleurig meer uit. Niet gek ook, want volgens mij kunnen je ouders en grootouders genoeg vertellen over de nadelen van deze kam. En toch is ‘ie Anno 2015 weer een beetje terug. Niet als kam, maar als borstel!

Met de Dafni borstel, borstel je je krullen in enkele minuten glad. Het is eigenlijk een stijltang maar dan als borstel. De borstel heeft een keramische plaat en zorgt ervoor dat de hitte evenredig wordt verspreid. Geen gedoe dus meer met een kam en tang in je hand om je haar glad te krijgen! Volgens de makers van Dafni ben je veel sneller klaar dan wanneer je een stijltang zou gebruiken. Ik ben benieuwd of dit ook geldt voor vrouwen met haartype 3c en 4. Daar borstel je namelijk minder makkelijk doorheen.

Bekijk het filmpje:

In dit filmpje dat op Facebook erg vaak werd bekeken, wordt de borstel op kroeshaar gebruikt. Voor de Dafni borstel moet je wel diep in de buidel tasten. Het apparaatje kost namelijk $300,-.

Alternatief?

De Dafni borstel is niet de eerste borstel waarmee je je haar glad kunt maken. Er zijn namelijk genoeg goedkopere alternatieven op de markt. Check even op Amazone, wellicht vind je eentje die je wel zou willen uitproberen voor slechts enkele tientjes.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies