Black Hair

Van Brazilian tot Peruvian hair. Wat past bij jou?

brazilian_tot_peruvian_hair

Als je van weaven houdt, dan ben je natuurlijk op de hoogte van allerlei typen haar. Maar als je pas begint met het weaven van je haar, kom je erachter dat er zoveel verschillende soorten typen haar te verkrijgen zijn. Afhankelijk van jouw wensen, kies je de juiste soort. Van Brazilian tot Peruvian haar…hierbij een overzicht.

Brazilian 

Brazilian haar is waarschijnlijk het meest bekend en wordt ook het meest verkocht. Het staat bekend om de volle en dikke textuur. Het haar glanst en is verkrijgbaar in golvend, steil en krullende texturen. Ook schijnt het een van de beste haarstructuren te zijn voor krullend tot kroes haar, omdat het goed bij dit haartype aansluit. Brazilian haar kun je gemakkelijk kleuren en je hoeft niet heel veel bundels haar te weaven om een volle look te krijgen.

LEES over Megisa’s Brazilian Hair

Malaysian

Malaysian haar is heel erg zacht en in het begin heel erg glanzend, maar deze glans verdwijnt na een aantal wasbeurten. Als je fijn en zacht haar hebt, is Malaysian haar perfect voor jou. Het is gemakkelijk te onderhouden en houdt heel veel vocht vast. Hierdoor blijft de krul in het haar ook lang goed en heb je weinig producten nodig om het haar mooi te houden, maar een goede leave-in conditioner wordt wel aangeraden. Het haar heeft een natuurlijke donker bruine kleur. Maar je kunt het ook gemakkelijk zelf een kleurtje geven.

Indian

Indian haar is heel erg licht en bewegelijk. Het heeft een fijne textuur en mixt goed met fijn, relaxed haar. Je kunt er prima krullen in maken, maar de krul wordt wel sneller wat losser. Ook is het gemakkelijk steil te maken. In sommige gevallen kan het best erg gaan klitten. Gebruik dan een goede leave-in conditioner om dit te voorkomen.

Peruvian

En dan als laatste Peruvian hair. Dit haartype is de laatste jaren heel erg populair geworden. De structuur is veel dikker dan Indian en Brazilian haar. Het mixt heel goed met relaxed haar. Het is verkrijgbaar in golvend, krullend en een steile structuur. Je kunt het gemakkelijk zelf steilen of krullen, zonder dat het haar er heel erg beschadigd door raakt. Ook kun je het gemakkelijk kleuren.

Welke haar wordt het?
De keuze voor Brazilian, Malaysian, Indian of Peruvian haar is dus heel erg afhankelijk van je eigen haarstructuur en je wensen. Wil je dat je haar goed mengt met je weave? Of ga je je haar dicht weaven? Wil je veel variëren met je haar (steil en krullen)? Of wil je juist één haarstijl aanhouden? Al deze antwoorden kunnen je bij de keuze voor een haartype helpen.

LEES meer over De herkomst van het haar.

Wil je echt goede kwaliteit weave? Zorg er dan voor dat je virgin remy hair aanschaft. Dit haar is onbewerkt en zorgvuldig gesorteerd. De kwaliteit van het haar is dan vele malen beter en je kunt het dan ook ontkleuren en verven.

bron: haircity

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm