Celebrity Style

Tyra Banks schrijft open brief aan modellen

Misschien heb je het al lang gehoord: modetijdschrift Vogue gaat te dunne en te jonge modellen in hun tijdschriften weren. De regels zijn vastgelegd in een ‘gezondheidspact’, waarin onder andere staat dat modellen niet jonger dan 16 jaar mogen zijn en dat modellen die aan anorexia leiden niet worden geboekt. In hun verklaring zegt de uitgever onder andere: ” We zullen de ambassadeurs zijn voor de boodschap van een gezond lichaamsbeeld. We zullen werken met modellen, die naar onze mening, gezond zijn en die het ook belangrijk vinden om een gezond lichaam te promoten.”

Dit betekent natuurlijk niet dat Vogue met plus size modellen gaat werken. Wel zullen ze (hoop ik) minder bot en (iets?) meer vlees zien.
Topmodel Tyra Banks, die zelf ook de nodige mooie rondingen heeft, is hartstikke blij met de beslissing van Vogue om enkel met gezonde modellen te werken. Ze schreef een open brief aan modellen waarin ze onder andere het volgende zei:
“Toen ik begon met modellenwerk, zag ik backstage tijdens fashion shows, modellen die er ongezond uitzagen. Het leek erop alsof zij hun lichaam verwaarloosde, enkel om op een bepaald gewicht te blijven. Deze modellen werden geboekt voor ontelbare fashion shows en fotoshoots. Ik weet zeker dat velen van jullie dit weleens hebben gezien, of misschien zelf hebben meegemaakt. Eindelijk is er een vooruitgang. Vogue doet het juiste en beschermt dat meisje. En misschien ben jij wel dat meisje!”
Alhoewel Tyra blij is dat de eerste stap is gezet, wil ze meer bescherming voor modellen. Tyra: “Het zou goed zijn als modellen beschermd zouden worden door middel van een belangenvereniging. Toen ik als tiener model was, vond ik het al oneerlijk dat ik eerst moest acteren, voordat ik goed verzekerd kon zijn. Tijdens mijn verblijf in Parijs, nadat ik was afgestudeerd, zag ik een jong model van 12 jaar helemaal alleen, zonder enige toezicht. Dat zou nooit zijn gebeurd bij een kind acteur. Er moet meer bescherming komen voor modellen en we moeten net als in de acteerwereld, minderjarigen en hun algehele gezondheid en welzijn beschermen.”
Haar hele brief lees je hier
Naomi Campbell, Tyra Banks & Beverly Peele in de Voque (mei 1992)
Tyra op de cover van de Spaanse Vogue in 1991

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm