Black Hair

Twists & braids met crochet braids

crochet_braids_twist

Oké, de crochet braids gekte is bij ons nog steeds niet over. We just got started. We hebben het voornamelijk over de crochet braids met krullend (synthetisch) haar en marley hair gehad. Maar ik vond laatst een aantal filmpjes waarbij de crochet techniek ook gebruik werd voor Senegalese twisten en kinky twists. Eigenlijk kun je crochet braids dus met echt elk haartype gebruiken. Twists en braids met de crochet techniek, lijkt een beetje dubbelop. Het kost ook veel meer tijd. Maar het heeft toch wel een aantal voordelen:

  • Twists of box braids op een ‘normale’ manier inzetten, geeft toch veel druk op de hoofdhuid. Met de crochet braids wordt dit voorkomen. Daarnaast is er ook niet zoveel druk op je haarlijn (welke vaak het meest kwetsbaar zijn).
  • Je kunt veel langer genieten van je twists, omdat je natuurlijke haar niet in de twists zijn verwerkt. Het wordt hierdoor minder snel rommelig.
  • Je kunt elke haarkleur gebruiken zonder dat je je eigen natuurlijke haarkleur door de twists ziet.

Het grootste nadeel is dan weer dat je bij je haarlijn de vlechten van je natuurlijke haar ziet. Niet iedereen vindt dit mooi. Je kunt er dan ook voor kiezen om alleen bij de achterkant de crochet techniek te gebruiken. Een andere nadeel is dat het echt heel lang duurt om je haar op deze manier te vlechten (voornamelijk met Senegalese twists).

In het volgende filmpje laat Youtuber Teeday zien hoe zij de techniek gebruikt voor kinky twists.

Wat vind jij hiervan?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm