Black Hair

Twist Styles

Het fijne aan twists is niet alleen dat je je eigen haar beschermd, je kunt er ook de creatiefste dingen mee doen. Sinds ik mijn Senegalese twist heb doe ik er van alles mee. Vanwege de lengte(tot aan mijn onderrug) laat ik het zelden los, het zit dan erg in de weg. Ik ben lang haar absoluut niet gewend dus dan moet ik creatief zijn.

De onderstaande creaties zien er ingewikkelder uit dan dat ze zijn. Het enige wat ik gebruik is een elastiek(een extra lange) en m’n armen!

De eerste look is geïnspireerd op Janet Jackson in de film ‘Poetic Justice’. Voor de kenners een hele herkenbare en simpele stijl. Een halve hoge staart waardoor het langs je gezicht valt.

 

De tweede look is een stijl die je tijdens een chique event kunt dragen, hier heb ik mijn twists vanaf de voorkant naar achteren gedraaid. Het uiteinde zit met een elastiekje in een knot.

De derde look staat bekend als de ‘Braid Bun’, een hele hoge staart aan de linker- of rechterkant, die je draait tot een grote knot. Bij deze stijl kun je speldjes gebruiken, dan weet je zeker dat de knot niet los raakt.

 

Deze stijlen zijn ook gemakkelijk te doen wanneer je dreadlocks hebt. Na het zien van een aantal video’s van deze dame kreeg ik enorm veel inspiratie.

 

Lees meer over Chantillie op haar blog:  chantilie.wordpress.com