Black Hair

Twist haarstijl || De fake bun

twisthairstyle fake bun8

Het dragen van twists is een populaire haarstijl voor wanneer je je natuurlijke krullen draagt. Vooral door meiden met haartype 4 (4a t/m 4c) worden twists vaak gedragen. Het leuke van deze haarstijl is dat je er gemakkelijk mee kunt variëren. Zo kun je dikke twists maken, maar ook mini twists. Deze laatste kun je – indien je het goed verzorgt – zelfs enkele weken laten zitten.

Lekker mixen || Nep & Echt

Een tijdje geleden zocht ik naar een manier om leuke twist haarstijlen te maken. Dit moest een haarstijl zijn die ik kon dragen in afwachting van mijn twist out. Na het maken van mijn twists, duurt het namelijk even voordat mijn haar droog is. Gelukkig ontdekte ik dat je met je eigen twists een mooie, grote knot kunt maken door extra haar toe te voegen.

Stap 1: Twisten

Na het wassen van je haar, gebruik je een curl creme. Ik heb de curl creme van Jane Carter Solutions gebruikt. Dit is een hele lichte creme die je krullen definieert. De creme heeft de heerlijke en herkenbare Jane Carter-geur, zoals we die gewend zijn te ruiken. Het is daarnaast heel zacht voor je haar en werkt uitstekend in combinatie met twist en/of een twist out. Als sealer zou je een lichte olie kunnen gebruiken, zoals kokosolie.

jane-carter-solution-curl-defining-cream

Stap 2: Staart(jes)

Om de knot te maken, moet je je haar natuurlijk in een staart doen. Is jouw haar nog niet zo lang? Dan zou je twee hoge staarten kunnen maken, zodat je de druk op je haarlijn niet vergroot. Natuurlijk moeten deze staartjes zo dicht mogelijk bij elkaar zitten. Heb je langer haar? Maak dan in plaats van staartjes, kleine knotjes.

Stap 3: Nep haar

Om de knot te maken heb je nep haar nodig. Ik heb gebruik gemaakt van Marley Braids. Kies vervolgens de juiste kleur. Als je wilt dat de knot er zo echt mogelijk blijft uitzien, ga dan opzoek naar de kleur die het meest overeenkomst met jouw eigen haarkleur. Pak de gewenste hoeveelheid haar en knoop in het midden een elastiek. Vervolgens twist je het Marley haar aan beide kanten van het elastiekje. Twist goed door tot het einde.

twisthairstyle fake bun

twisthairstyle fake bun2

twisthairstyle fake bun3

Stap 4: Maak je fake bun

Nu kun je je nep knot maken. Gebruik het elastiekje dat aan het Marley haar vast zit om deze aan je staart(jes) vast te maken. Eén keer er overheen moet voldoende zijn. Nu kun je het haar er omheen draaien en je knot vormen zoals jij dat wilt. Om ervoor te zorgen dat de knot goed blijft zitten, kun je de haarpunten goed instoppen. Mocht je toch wat extra stevigheid willen, gebruik dan bobby pins om de knot vast te maken.

 

twisthairstyle fake bun4

 

twisthairstyle fake bun5

En klaar! Je hebt je ‘fake bun’ gemaakt!

Wat vind jij van deze haarstijl? En op welke manier stijl jij je twists?

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies