tu-ha oil
Black Hair

Hét beauty geheim van Suriname: Tu-Ha Oil

Iedereen die weleens in Suriname is geweest, weet dat de rijkdom van dit prachtige land in de natuur zit. Suriname bestaat voor 90% uit oerwoud en kent een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Een bijzondere boom die in Suriname groeit, is de paranotenboom. De paranoot die aan deze boom groeit, wordt ook wel Brazilian nut genoemd. Een krachtige superfood dat super gezond is en voor vele doeleinden wordt gebruikt.

Tu-Há oil

tu-ha-oil1

In het Surinaamse dorpje Alalapadu wordt de Brazilian Nut al eeuwenlang gebruikt als medicijn of verzorging van het lichaam. De noten worden vervaardigd tot olie en de kapitein van Alalapadu wil de rijkdom van de zogenoemde Tu-Há oil nu met de hele wereld delen. Tu-Ha oil is namelijk een veelgebruikte ingrediënt in verschillende cosmetische producten. Het geneest de meeste huidirritaties en insectenbeten en wordt gebruikt voor huid en haar.

Het meest waardevolle ingredient in de Tu-Há Oil is het mineraal selenium. Het werkt als krachtige antioxidant en heeft een beschermende en positieve invloed op het immuunsysteem.

Crowdfunding

Het Surinaamse dorp Alalapadu beschikt over voldoende Tu-Há. Met de productie van de olie willen de dorpsbewoners op duurzame wijze inkomsten genereren. Het maken van Tu-Há Oil is een arbeidsintensief proces. Om het proces te versnellen wordt gebruik gemaakt van koudpersmachines (bron). Dit zorgt ook voor een hogere kwaliteit van de olie.

Een week geleden is er een crowdfunding campagne gestart om de allereerste batch van minimaal 500 flessen Tu-Há oil te financieren. Tien duizend euro is er nodig om dit waar te maken. En jij kan daarbij helpen! Je kunt verschillende bedragen doneren vanaf 1 euro. Ben je benieuwd naar de fantastische werking van de olie? Dan doneer je 20 euro en ontvang je als één van de eerste de Tu-Há Oil. Ga jij ook een donatie doen?

Voor meer info en donaties: www.apura.org

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm