Black Hair

Try it! | Crochet Braids

Crochet braids zijn letterlijk ‘gehaakte vlechten’. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een haaknaald om nephaar aan je eigen haar vast te maken. Het is een heel gemakkelijke haarstijl om zelf te doen en wordt ook veel gebruikt door vrouwen die in de overgang zijn van relaxed naar natural haar. Daarnaast heeft het weinig onderhoud nodig en dient het perfect als protective hairstyle.

Wat heb je nodig?

 

  • haaknaald
  • synthetisch of echt haar. Je kunt het beste krullend haar nemen, omdat je op deze manier de invlechten niet ziet.

Zorg ervoor dat je haar eerst goed gewassen is en voldoende moisture bevat. Net als bij een weave, vlecht je je haar in. Doe dit helemaal vanaf je voorhoofd tot achter in je nek. Je kunt hele dunne banen maken of iets dikkere. Dat hangt af van wat je zelf fijn vindt. Als je haar lang is, kun je de lange stukjes met naald en gaar vastmaken.

Nu kun je beginnen met het installeren van je crochet braids. Neem een stuk van het haar en zet het in de haaknaald. Haal de naald door een vlecht en knoop het haar vast. Dit doe je totdat je hele hoofd bedekt is met het haar.

Ter verduidelijking hier een video:

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm