Black Hair

Tree Braids

Een nieuwe haarstijl proberen? Ga dan voor de nieuwste trend; de Tree Braids. Deze haarstijl heeft erg veel weg van de crochet braids, maar is toch net een beetje anders. Bij beide haarstijlen wordt je eigen haar ingevlochten, maar bij de tree braids gebeurt het invlechten van je eigen haar én het nephaar gelijktijdig. Dit maakt de haarstijl ook weer vergelijkbaar met een weave, met als verschil dat tree braids veel beter vast blijven zitten dan een weave baan. Zo zien de tree braids er uit:

treebraids

treebraids-2

treebraids-4

treebraids-3

Dit is wat je moet weten over de tree braids:

Tree braids is een beschermende haarstijl

Net als weaves en box braids vallen de tree braids onder de categorie beschermende haarstijlen (protective hairstyles). Door deze techniek toe te passen – of je nu natural bent of een relaxer in je haar hebt  – verberg je je haar en haarpunten en kun je je eigen haar laten ‘rusten’.

Tree Braids vs. Crochet braids

Schermafbeelding 2014-03-25 om 10.16.51

Zoals je op de foto’s kunt zien lijken de tree braids heel erg veel op crochet braids. Het grootste verschil tussen deze twee zit hem in de manier van bevestigen: bij de crochet braids vlecht je eerst je haar helemaal in en knoop je vervolgens plukje voor plukje het nephaar in de vlechten (bekijk hier de Crochet Braids tutorial van Megisa). Kies je voor tree braids, dan voeg je tijdens het maken van de invlecht telkens een plukje nep haar toe. Je kunt zelf bepalen waar je start met het toevoegen van de plukjes nep haar. Bekijk hieronder een tutorial:

 

Het onderhouden van tree braids

Tree braids maken het gemakkelijk om zowel je eigen haar als het nep haar te verzorgen. Afhankelijk van het type haar dat je hebt gekocht, kun je het haar dagelijks (of om de enige dag) voorzien van een lichte olie, zoals kokosolie, gleau olie of monoi olie. Heb je voor stijl haar gekozen om je tree braids te installeren? Kam het haar dan met een kam met wijduitstaande tangen voorzichtig vanaf de punten naar de wortel toe. Verzorg je hoofdhuid wekelijks  met een (voedende) olie, zoals castorolie.
Wanneer je gaat slapen kun je het haar in een vlecht doen. Slaap altijd met een satijnen doek of muts op.

Tip:  Wil je deze haarstijl proberen? Volg dan de 6-delige tutorial van Youtube vlogger Breanna Rutter. Ze legt alles duidelijk uit en laat stap voor stap zien hoe je de tree braids installeert.

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies