Black Hair

Top 5 fouten die vrouwen maken met hun weave

hair-weaves

Weaves kunnen een hele goede aanvulling zijn op je haarverzorging en zijn goede protective hairstyles die er ook nog mooi uit kunnen zien. ‘Kunnen zien’, want er zijn genoeg vrouwen die een weave dragen en er niet voldoende aandacht aan besteden. Daarom: de top 5 fouten die vrouwen maken met hun weave:

1. Goedkoop haar

Een weave moet er zo natuurlijk mogelijk uit zien. Dat ga je niet bereiken met goedkoop haar. Goedkoop haar, ziet er namelijk goedkoop uit. Investeer in een goede weave. Het zal je wel wat kosten (denk aan bedragen tussen de 150 tot 350 euro), maar je zult er langer van kunnen genieten en er mooier uitzien.Oprah-Hair-Weave-Visible-H copy

2. Te veel of te weing haar

Te veel haar op je hoofd ziet er onnatuurlijk uit. Te veel haar in combinatie met lang haar (lees: tot op je billen) is helemaal not done. Tenzij je een celebrity bent die op grote podia staat, is een beetje terughoudenheid wel op zijn plaats. En natuurlijk zijn er altijd vrouwen die denken: ‘the bigger the better’.  Maar ga jij voor een natuurlijke look, houd je dan in.
Je wilt waarschijnlijk een (gezonde) volle bos. Dus te weinig haar ziet er dun uit.  Het verschilt per persoon hoeveel haar je nodig hebt om een mooie, natuurlijke bos haar te creeren.

3. Zichtbare weave banen

Laat je weave door een professional inzetten, die de weave banen mooi kan wegwerken. Wil je je hoofd niet dicht weaven? Laat dan voldoende haar naar buiten, die over je banen kunnen vallen.

4. Te veel producten gebruiken

Voor een weave geld: less is more. Te veel producten in je weave zorgen ervoor dat het er zwaar en vet uit gaan zien. Hierdoor kun je er minder lang van genieten. Afhankelijk van het soort haar dat je hebt naomi-kaalgekocht, is twee tot drie keer in de week het gebruik van een lichte olie of moisturizer meer dan voldoende.

5. Je weave te lang in het haar laten zitten

Dit is misschien wel een van de meest voorkomende fouten die vrouwen maken met hun weave. Weave dat er bijna dreigt uit te vallen en dat heen en weer beweegt als je eraan krapt,  is niet alleen lelijk, maar ook heel slecht voor je eigen haar. Het kan zelfs leiden tot haaruitval. Tip: laat je weave niet langer dan twee maanden in je haar zitten.

Maak jij je weleens schuldig aan een van deze ‘fouten’ ?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm