Black Hair

Tips voor een gezonde haarlijn

haarlijn-verzorgen-300x200

Weaves, vlechten, ponytails… allemaal prachtige haarstijlen die vaak het mooist lijken, als het heel strak zit. Helaas kan je haar niet alles hebben. Vooral je haarlijn moet het vaak ontgelden. Draag je je haar vaak in een strakke staart of weave en vlecht je vaak? Besteed dan extra aandacht aan je haarlijn.

Minder strak

Een staart moet altijd strak naar achteren, de haarlijn moet plat en we gebruiken kilo’s gel om dit zo te houden. Een dag per week is dit prima. Maar elke dag is killing voor je haarlijn. Doe je staart wat minder strak en borstel wat minder hard je haar naar achter. En misschien kun je ook wel accepteren dat het niet allemaal heel plat hoeft, maar dat een beetje ‘rommelig’ ook wel mooi kan zijn. Wil je toch gel gebruiken? Probeer dan deze homemade lijnzaad gel

Slaap niet met te strakke staartjes

Ook als je slaapt kun je je haarlijn beschadigen, door het haar strak in een staart te doen tijdens het slapen of door een strakke doek te binden. Probeer de doek minder strak te binden of leg je satijnen doek eens op je kussen. Dit is ook een goed alternatief.


Vernieuw vlechten/twists

Probeer je haarlijn te beschermen door twists en vlechten niet te lang in te laten, maar eventueel opnieuw in te zetten. Het liefst niet meteen, maar na een paar dagen. Draag je vlechten en twists sowieso niet te lang en maak ze niet te dun.

Haarlijn masseren

Masseer je haarlijn met een olie, zodat ook deze voldoende vocht behoudt. Vergeet ook de haartjes in je nek niet. Een erg populaire olie voor de haarlijn is castorolie. Castorolie, ook wel wonderolie genoemd, wordt vaker gebruikt om dikker haar te verkrijgen.

Heb jij nog goede tips?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm