Black Hair

The next best thing: Thermal Relaxing

Of het the next best thing is, valt nog te bezien(het is eigenlijk niks nieuws), maar thermal relaxing kan een goede optie zijn voor naturals die soms eens het haar stijl willen hebben.

Thermal relaxing is een proces dat de effectiviteit van een presskam en stijltang combineert, zonder het gebruik van een presskam. Het maakt het haar net zo stijl als bij gebruik van een presskam en geeft dezelfde glans als bij gebruik van een stijltang. Eigenlijk lijkt het alsof je je haar hebt gerelaxed, maar dan zonder de chemicaliën. Maar of het nou ook beter voor je haar is?

Hoe werkt Thermal Relaxing?

thermal_relaxing

Voor de thermal relaxing wordt gebruik gemaakt van de Feather Flat Iron. Dit is een hele dunne tang die warm wordt gemaakt in de oven. Niks nieuws dus, aangezien er ook nog steeds oventangen bestaan. Een grote eigenschap van oventangen is dat deze heel erg warm kunnen worden en inderdaad heel effectief het haar heel stijl kunnen maken. De dunne Feather Flat Iron kun je – doordat hij zo dun is – heel dichtbij de haarwortel krijgen. Deze tang is ontworpen door Stan ‘Milstan’ Nash. Hij beweert dat de hitte in de tang blijft en dat wanneer het dichtbij je hoofdhuid komt je de hitte – in tegenstelling tot bij een normale stijltang- niet voelt.

Schadelijk of niet?

Het gebruik van hitte op je haar kan altijd je haar beschadigen, dus ook met thermal relaxing. Schade herken je doordat je haar breekt, dof is of doordat je krullen simpelweg niet meer terugkomen als je je haar gewassen hebt.

thermal_relaxing

thermal_relaxing

bron:@thetalentedicia

Natuurlijk is het leuk om af en toe je haar stijl te maken, maar wees voorzichtig en bereid je haar voor. Een goede voorbereiding is dit:

  1. Zorg ervoor dat je haar schoon is. Was je haar met een moisturizing shampoo of co-wash en gebruik daarna een proteïne conditioner. Proteïne zorgt ervoor dat je haar sterk wordt.
  2. Na de proteine conditioner, kun je ook een moisturizing conditioner gebruiken. Vaak maakt de proteïne het haar een beetje hard en met een moisturizing conditioner kun je het weer wat zachter maken.
  3. Breng op vochtig haar een leave-in conditioner op waterbasis aan en vervolg met een olie of haarboter om te sealen.
  4. Laat je haar door de lucht drogen. Aangezien je nog gaat föhnen en de stijltang gaat gebruiken, kun je het beste je haar gewoon door de lucht laten drogen.
  5. Breng voordat je je haar gaat föhnen een heat protector aan.
  6. Na het stijlen kun je wat olie door je haar doen voor extra glans.

Doe het stijlen niet te vaak. Eens per twee maanden is vaak genoeg. Is je haar toch beschadigd door hitte? Dan zijn er verschillende manieren om dit te herstellen.  Er zijn ook manieren om je haar stijl te maken zonder hitte. Weliswaar niet met dezelfde resultaten als met een stijltang, maar daarom niet minder mooi.

Maak jij je haar weleens stijl? En hoe doe je dat dan?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm