Texlax. De gouden middenweg?

 
texlax_haar
Goed haar, is gezond haar. Als dat voor jou betekent dat je je haar wilt relaxen (en natuurlijk goed gaat verzorgen), so be it. Ben je beter af met je natuurlijke krullen? Dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Maar wat nou als je eigenlijk geen super steil haar (relaxer) meer wilt, maar ook je natuurlijke krullen (nog) niet wil dragen? Dan is texlax voor jou misschien wel een gouden middenweg.
Oke, een texlax is nog steeds een relaxer, maar dan een hele milde vorm. Het wordt op zo’n manier gedaan dat je haar nog enige structuur en krul behoud. Dat kan door een olie (bijvoorbeeld olijfolie) aan de relaxer toe te voegen of door de relaxer wat minder lang in het haar te laten. Of het iets voor jou is, is natuurlijk afhankelijk van je doel, want ook texlax haar moet je goed onderhouden.
Enkele voordelen van texlax zijn:

 • Het zorgt ervoor dat je haar wat dikker blijft. Vooral als je heel dun haar hebt, kan een volle relaxer slecht uitpakken. Omdat de structuur van je haar nog voor een groot deel in tact blijft, blijft je haar ook voller.
 • Relaxed haar is kwetsbaar, doordat de hele haarstructuur wordt veranderd. Je moet er heel goed voor zorgen, om het gezond te houden. Sommige vrouwen vinden hun natuurlijke krullen moeilijk te onderhouden en menen dat texlax haar makkelijker te behandelen is en hun haar gezonder maakt.
 • Met texlax haar kun je veelzijdige haarstijlen uitproberen. Van mooie gedefinieerde twist outs en bantu knots, tot stijl haar (met een stijltang). Het is gemakkelijker om van de ene stijl naar de andere stijl te gaan.

Klinkt mooi, maar natuurlijk zijn er ook wat nadelen aan een texlax:

 • Het grootste nadeel is wel het taxlaxen zelf. Om de structuur gelijk te houden, moet elke texlax beurt elke keer hetzelfde gaan. Dus je moet dezelfde relaxer/texturizer gebruiken, deze moet er dan even lang inzitten als de vorige keer en natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je alleen de uitgroei behandeld (welke nu iets moeilijker te onderscheiden is). En dat is echt super moeilijk! Bij een normale relaxer heb je al grote kans op overlapping. Nu kan overlapping er ook nog eens voor zorgen dat je haar te stijl wordt.
 • Heb je een relaxer en wil je overstappen op texlax haar. Dan moet je je relaxer uit laten groeien. Tenzij je een big chop doet. Eigenlijk is het net als overstappen naar natural hair. Iedereen die zijn relaxer weleens heeft laten uitgroeien, weet hoe lastig het kan zijn om twee verschillende haarstructuren te onderhouden.
 • Ben je net uren bezig geweest je haar stijl te krijgen met een stijltang, komt de regen gedag zeggen. Bij texlaxed haar betekent dit dat je haar weer gaat krullen en kroezig kan worden.

Nieuwsgierig naar texlaxing? Bekijk hier hoe vlogger/blogger Justgrowalready dit doet:

 foto: justgrowalready.com

bron & bron

4 REACTIES

 1. @Benay
  hahah, ja dat is precies hetzelfde.
  Maar sommigen gebruiken een relaxer om een texlax te doen. Maar je kunt ook een texturizer gebruiken inderdaad.

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld