Black Hair

Tewa van ThisGirlsBlackBook.nl geeft Surinaamse kook workshops

Surinaamse-kookworkshop-pom-roti-bami-koken

Als er één keuken is die bij velen mensen erg geliefd is, dan is het de Surinaamse keuken. Van pom en pastei tot een heerlijke bruine bonen met rijst of bami: de Surinaamse keuken is door de vele culturen die Suriname rijk is, erg gevarieerd. Maar hoe maak je nou een authentieke pom, bami of nasi? En op welke wijze kun je deze authentieke gerechten juist in een vernieuwend jasje stoppen? Blogger Tewa van Thisgirlsblackbook.nl mocht kort geleden meewerken aan Un Buku, een Surinaams kookboek. Haar bijdrage inspireerde haar om Surinaamse kookworkshops te verzorgen. Super leuk om een keer met je vriendinnen samen te doen.

Authentiek & Vernieuwend

Beide workshops zijn leuk om bij te wonen als je gek bent op (Surinaams) eten, maar ook als je meer zou willen leren over Surinaams koken en de eetcultuur. De kookworkshops worden gegeven in een professionele kookstudio waar iedereen zelf zal koken.

Pom maken 3Je gaat dus echt zelf aan de slag en leert zelf de fijne kneepjes van het Surinaamse koken!
Pom, Roti of Bami

In de workshop Surinaams authentiek koken, leer je de klassiekers maken zoals Surinaamse pom, roti (de toespijs), bami en nasi.

bami maken

Het is een gezellige workshop waarbij naast het koken ook veel plezier wordt gemaakt. Na afloop kun je heerlijk genieten van je eigen gerecht. Je kunt een aantal ingrediënten voor het gerecht dat we die dag hebben gekookt gelijk kopen in de zogeheten pop-up shop, een winkel met geselecteerde producten.

surinaamse bami met kip en komkommer op zuur

Ook krijg je het recept geprint met instructies mee naar huis. Zo kun je thuis gelijk nogmaals aan de slag met je net geleerde kookkunst!

Innoveren en experimenteren met Surinaams eten
In de workshop ‘Surinaams vernieuwend koken’ gaat het om ‘out of the box’ creëren en koken. Er wordt elke keer met één Surinaamse klassieker omgetoverd tot een vernieuwd gerecht. Denk aan: Surinaamse pom die wordt omgebouwd tot pomkroketjes, pom op basis van zoete aardappel of pomsalade! Je kunt het zo gek niet bedenken!

tried and tested

Of bijvoorbeeld experimenteren met de Surinaamse Eksi koekoe (Surinaamse luchtige eierkoek). Hoe zou dit smaken als het gevuld is met karamel en zeezout of met een Nutella-creamcheesetopping? Zou het lekker zijn in hartige muffin vorm? Lekker uitproberen, uitvinden en proeven dus!

Ook jij bent geschikt voor deze workshop!

Deze workshop is voor iedereen die houdt van een uitdaging, left heeft om te experimenteren en smaken durft te combineren. Het is een workshop waarbij je flink aan de slag gaat, maar ook veel lol hebt. De uitdaging is om van iets klassieks iets geheel nieuws te maken en dat kan hilarische situaties opleveren. Kortom, een smakelijke workshop vol gezelligheid!

Kosten

De kosten voor de workshop bedragen €45 per persoon. Dit is inclusief water, fris, thee, koffie, alle ingrediënten die je gebruikt en het recept.

Inschrijven:

Schrijf je in voor één van de workshops via Thisgirlsblackbook.nl. Tewa houdt je via haar site ook op de hoogte van de workshop data.>> KLIK HIER

Ontmoet Tewa van Thisgirlsblackbook.nl tijdens The Bloggers Talkshow bij Party Over Hair!

foto website

Wil je meer zien en/of horen van Tewa? Ontmoet haar dan tijdens de Bloggers Talkshow bij Party Over Hair.  The Bloggers Talkshow wordt gezellig, interessant én informatief, want wat is er nou leuker dan lekker kletsen over alles dat met je haar of make-up te maken heeft? Heerlijke meidenpraat dus!
Op het hoofdpodium van Party Over Hair bespreken de bloggers/vloggers Gwendelien vanHairCrush.nl, Angela van Macblogster.nl, Tewatha van ThisGirlsBlackBook.com en Dalida van StyledInBlack.com verschillende beauty & blackhair onderwerpen. De talkshow vindt plaats onder begeleiding van zangeres en actrice Sanguita Akkrum.

Benieuwd naar het onderwerp van Dalida tijdens deze Talkshow? Lees er hier alles over.

Heb je nog geen kaartje(s) voor Party Over Hair?

Bestel alvast online je tickets. Je geniet dan van €5,- korting en bent zeker dat je binnen komt.

Tickets kun je online bestellen via deze link: http://bit.ly/1LXfWge.

Meer info over het event en het programma kun je vinden op de Party Over Hair Pagina.

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies