Black Hair

Suriname Street Hair: Fashion Fair

Het weekend van 6 en 7 juni stond Paramaribo in het teken van de Fashion Fair. Twee dagen lang heel veel mode, diy’s en een klein beetje beauty. Ook MyBlackHair.nl was aanwezig met haar eigen Blackhair & Beauty bar. Bezoekers konden aan onze DIY-bar verschillende een heerlijke kokos-vanille scrub maken, een haarmasker of een recept voor een hot oil treatment.

MBH DIY Bar recipes

De Fashion Fair, een event dat werd georganiseerd door 4RebelsEvents, bleek een uitstekend event om voor Suriname Street Hair weer op zoek te gaan naar de meest leuke, opvallende (of juist minder opvallende) kapsels van Surinaamse dames. MBH’s Rheyna ging met de camera op pad.

1.MBH DIY Bar blond buzz cut

Barbara (links) heeft al jaren kort haar. Zodra het al 3 centimeter is, is het al te lang. “Als het iets langer is dan dit, heb ik krullen of laat ik mijn haar weaven. Dus soms knip ik het zo plat en soms een beetje langer.

 

2.MBH DIY Bar Samantha Before

Samantha koos voor de transitioning fase om uiteindelijk een ‘natural’ te worden. In 2014 knipte ze haar mohawk en vlocht ze het steeds, totdat alle gestraighte stukjes eruit geknipt konden worden. Tijdens deze Fashion Fair liet zij haar mohawk transformeren door deze, geheel volgens de split colour trend, blauw en paars te kleuren

3.MBH DIY Bar Samantha purple side 4.MBH DIY Bar Samantha blue side

 

5.MBH DIY Bar Cherish nichtje toetjes

Dit is Cherish met haar nichtje, die zulke schattige toetjes heeft! Cherish maakt meestal twists met vet voor haar en maakt het dan los.

6.MBH DIY Bar Sharlane pangi stof high puff

Sharlane mixt zelf haar haarproducten: “Ik heb een aloë vera plant in de tuin, dus als ik het nodig heb, kan ik het gewoon plukken.” Verder gebruikt ze kokosolie, de producten van de Cantu lijn en shea boter.

 

7.MBH DIY Bar Patricia pruik

Patricia (links) is op vakantie in Suriname en ervaart dat haar haar hier heel droog is. “Daarom draag ik nu een pruik”.  Sheila woont inmiddels al een tijdje in Suriname, maar haar haar blijft droog. Ze probeert nu verschillende producten uit om dit tegen te gaan.

8.MBH DIY Bar blauw haar Savorah

Wauw! Zij durft! Savorah is al vijf jaar natural en kleurt haar haar zelf. Ze had eerst één kant opgeschoren en later schoor ze alles plat om het gelijk terug te laten groeien. “Ik heb veel gedaan met mijn haar, maar ik heb nooit weave gezet. Daar houd ik niet van.”

 

9.MBH DIY Bar Christal Grey Mohwak

“Ik werd al vanaf mijn 16e grijs. Dat heb ik gewoon geërfd”, vertelt Christal. Nu kan ze er wat leuks mee, want in december besloot ze het kort te knippen. Staat super! Naast haar leuke coupe, heeft Christal haar eigen kledinglijn: Christal Nirk.

 

10.MBH DIY Bar shantika locks

Shantika heeft, zoals ze dat noemen virgin hair – nooit gestraight! Haar nicht was haar grote inspiratie om te beginnen met haar lockjourney.

13.MBH DIY Bar Unchindany Natural twist out

Unchindany is alweer 4 jaren natural! Congrats!

14.MBH DIY Bar Santoucha

Santoucha maakte haar eigen kokos-vanille scrub. Ze is al een hele poos natural en maakt allerlei kapsels met haar haar. Hiervoor gebruikte ze een texturize voor haar haar.

15b MBH DIY Bar Vanessa

22.MBH DIY Bar

16 b MBH DIY Bar Xaviera

17.MBH DIY Bar Simone

18 b MBH DIY Bar Xaviera en Simone

Xaviera (links) heeft haar leven lang haar kroes haar behouden. “Nu ik zelf kan bepalen wat ik met mijn haar kan doen, maak ik verschillende kapsels. Toen mijn moeder het vlocht waren het altijd dikke vlechten”. Simone doet het tegenovergestelde met haar haar: “Ik doe het los of in een knot.”

19.MBH DIY Bar Astrid Melissa Vanessa

20.MBH DIY Bar Aisha

21.MBH DIY Bar Rheyna

23.MBH DIY Bar Ilse

24.MBH DIY Bar Myrelva

Special thanks to: Rheyna, Myrelva, 4Rebel Events.

 

Ik was Ms. Mijn-haar-zit-altijd-netjes en nu ben ik Spontaneous Empress met mijn baby-dreadlocks! Een contrast tot wat ik vroeger had, maar veel krachtiger - because I am my hair! Ik houd van positieve veranderingen en mijn haar is er een van. Mijn andere uitdagingen en veranderingen (en vooral ook van andere generatie-genoten) deel ik op mijn motivational platform EqualsPositivity.com! Op MyBlackHair.nl schrijf ik over mijn 'rebel-ish' lock journey in de hoop jou te motiveren om uit te stralen wie je werkelijk bent!