Black Hair

Super snel je haar weaven

super snel een weave maken

Wanneer je een relaxer in je haar hebt of gewoon je natuurlijke krullen draagt is het hartstikke leuk om af en toe van haarstijl te wisselen. Een weave of een pruik maken het mogelijk om dit binnen een mum van tijd te doen. Snel aan de slag? Dit heb je nodig:

  • Een wig/weaving cap: deze vind je in vrijwel iedere afro salon. Het kan best lastig zijn om de juiste te kiezen, aangezien er best een groot aanbod is van verschillende weaving caps. Voor de “quick weave” kun je gebruik maken van de ‘stocking caps’. Deze lijken eigenlijk op van die afgeknipte panty’s. In het filmpje hieronder gebruikt de Youtuber 2 van deze caps om zo te voorkomen dat de lijm doorsijpelt naar haar haar. Je zou in plaats daarvan ook een plastic cap onder je stocking cap kunnen doen.
  • Weave: koop je favoriete weave online of in een afro salon. Je kunt uiteraard zelf de lengte en de structuur van het haar bepalen. Wil je een natural look? Kies dan voor een haarstructuur dat past bij die van jou.
  • Weave lijm: Om de weave snel vast te maken kun je haarlijm gebruiken.

Bekijk onderstaande video!

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies