Beauty

Super recept: bananen en honing tegen droog haar

bananen en honing masker

Het is één van de meest voorkomende haarproblemen: droog haar. Wanneer je er last van hebt kan droog haar leiden tot haar uitval. Een hele simpele truc om je haar weer te penetreren met moisturizer is door het een deep conditioner behandeling te geven. En dat kan ook met deze twee natuurlijke producten:

Banaan

Bananen bevatten vitaminen en mineralen. Voor het haar werkt het vocht inbrengend en het maakt je haar zacht! Verder versterkt de in de banaan aanwezige kalium je haar en stimuleert het de haargroei.

Honing

Honing is een natuurlijke bevochtiger en helpt tegen droog en beschadigd haar.

Het recept

Gebruik een (over) rijpe banaan en mix deze met 1 eetlepel honing. Was je haar zoals je gewend bent en masseer je homemade mix in je haar. Besteed extra aandacht aan de punten van je haar. Doe vervolgens een plastic cap op en laat het lekker stomen. Je zou ook eventjes onder droogkap kunnen gaan zitten. Laat de mix ongeveer 20 minuten in je haar zitten. Spoel het weer uit je haar en je bent klaar!

Bron recept + beeld: HeyNatural.co

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies