Movies

Sunday Movie: Love & Basketball

Love & Basketball. Deze film, die in 2000 uitkwam, doet mij altijd een beetje aan vroeger denken…die “goede oude tijd.” Vroeger, toen ik nog lid was van de videotheek en minstens een keer per week erheen liep, opzoek naar een spannende of lachwekkende film. Het was een tante van mij die me attendeerde op de film Love & Basketball. Alhoewel het in deze romantische film al vanaf begin af aan duidelijk is hoe het zal eindigen, blijft de weg ernaar toe mooi, verrassend en vooral heel erg boeiend.

All’s Fair in Love & Basketball
In de film delen Quincy (Omar Epps) en Monica Wright (Sanaa Lathan) al op heel jonge leeftijd hun liefde voor basketbal. Wanneer de twee opgroeien blijkt dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan alleen basketbal. De twee jonge en gedreven basketballers raken verliefd op elkaar, maar worstelen tegelijkertijd beide met hun carrière en privéleven, waardoor hun relatie onder druk komt te staan. Wanneer Monica Quincy betrapt met een andere vrouw, besluiten ze ieder hun eigen weg te gaan.

Alhoewel ik de film al zeker vijf keer heb gezien, blijft Love & Basketball me steeds weer raken. De combinatie liefde, basketbal en relaties werpt in deze film z’n vruchten af. Niettemin omdat de karakters op het lijf lijken te zijn geschreven voor Sanaa Lathan (speelde ook in The Best man) en Omar Epps (tegenwoordig wekelijks te zien in de serie House). Mocht je ooit het geloof in liefde hebben verloren, check dan zeker deze film!

Double or Nothing: mijn favoriete gedeelte van de film!

Love & Basketball: the facts

Director + Writer: Gina Prince – Bythewood
Cast: o.a.: Sanaa Lathan, Omar Epps, Dennis Haysbert, Tyra Banks, Alfre Woodard
Release: April 2000
Awards: o.a.: NAACP Awards, BET awards (Awards voornamelijk gewonnen door Lathan en Epps in de categorieën Best Actor/Actress.

Duur van de film: ongeveer 124 minuten

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies