Black Hair

Stretch je krul

Om je natuurlijke krul te rekken kun je verschillende methoden gebruiken. Bekende methodes zijn bijvoorbeeld de Twists en het vlechten van je haar. Maar ook met het gebruik van elastiekjes kun je je krul rekken. Dat heet banding.

Hoe werkt het?

Bij banding gebruik je elastiekjes om je natuurlijke krullen te rekken. Verdeel je haar in 6 tot 8 delen nadat je het hebt gewassen. Maak een strak staartje met een elastiekje. Vervolgens zorg je ervoor dat het staartje helemaal bedekt wordt met nog meer elastiekjes, tot het einde. Herhaal deze stappen ook bij de andere delen haar. Laat de elastiekjes de hele nacht in je haar zitten om te laten drogen.

Je kunt er ook voor kiezen om 1 elastiekje te gebruiken en de rest van elk deel te twisten.

Bekijk hier twee filmpjes over banding

Bantoe knotjes


Met bantoe knotjes maak je kleine knotjes in je haar. Maak een scheiding in je haar. De grote van de scheidingen is afhankelijk van je eigen wensen. Voor kleine krullen maak je kleine scheidingen en als je grotere krullen wilt, maak je grotere scheidingen. Draai het haar zover totdat het haar vanzelf een knot begint te vormen. Als het niet blijft zitten kun je een bobby pin gebruiken. Bescherm de bantoe knotjes voordat je gaat slapen met een satijnen doek.

Welke methoden gebruik jij om je krul te stretchen?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm