stitch braids
Black Hair

Leuk om te proberen: Stitch braids

Geen idee wat je met je haar moet doen? Met vlechten zit je altijd goed! En als je een beetje wil opvallen, ga je dit seizoen voor de stitch braids. Probeer het zelf of laat het door een professional doen!

Wat zijn stitch braids?

Stitch braids zijn een variant op de cornrows of invlechten (of Ghana braids) alleen worden er – voordat de vlecht wordt gemaakt – horizontale scheidingen gemaakt. Het resultaat lijkt op een steek/hechting. Vandaar de naam ‘stitch’ braids. Je kunt ook nep haar toevoegen aan de vlecht als je eigen haar niet lang of dik genoeg is. Daarnaast blijft het met nep haar ook langer mooi zitten.

Wat heb je nodig?

  • Kam
  • Kanekalon braiding hair
  • Kleine elastiekjes

Je kunt twee stitch braids maken, maar ook 5 of 6. Net als met normale cornrows kun je ook met stitch braids alle kanten op. Bekijk onderstaande video voor een uitgebreide tutorial van de stitch braids.

Je kunt echt leuke variaties maken met deze manier van vlechten . Bekijk onderstaande video waarbij een hoge staart met nep pony wordt gecombineerd met de stitch braids. Echt prachtig!

Zo geniet je langer van je stitch braids

Als je de stitch braids gaat plaatsen, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Twee weken moet prima lukken. Je moet dan geen activiteiten doen als zwemmen en veel sporten. De volgende dingen kun je doen om het haar mooi te houden:

  • Slapen met een satijnen doek. Als je dat nog niet deed, moet je daar toch echt mee beginnen (ook als je geen nep haar in hebt!). De doek zorgt ervoor dat je vlechten netjes blijven zitten en minder verschuiving plaatsvindt.
  • Houd je hoofdhuid gezond door het tenminste 1 keer per week in te smeren met haarolie of haarboter.
  • Gebruik een edge control gel om de haarlijn mooi plat te houden. Mochten er wat haartjes uit de vlecht schieten, kun je het met een beetje gel en een borstel weer netjes maken.

De stitch braids zijn een leuke afwisseling in haarstijlen. Ga jij het een keer proberen?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm