Black Hair

Steil & glad haar zonder enige vorm van hitte?

straightplate3

Wordt dit hét product waar we allemaal op hebben gewacht? Het maakt niet uit of je je natuurlijke krullen draagt of je haar iedere 12 weken laat relaxen; iedere vrouw houdt wel van variatie en heeft wel eens een stijltang gebruikt om het haar gladder te maken. Maar als het de bedenkster van dit nieuwe product lukt om de CWK Straight Plates op de markt te krijgen, dan hebben we binnenkort helemaal geen hitte meer nodig om ons haar prachtig glad en steil te krijgen.

Wat is de CWK Straight Plate

CWK staat voor Curly, Waves & Kinky, waarmee wordt aangegeven dat de ‘plaat’ geschikt is voor alle krultypes. Ik spotte dit product voor het eerst bij een artikel op de website van BlackGirlLongHair. Het is de bedoeling dat je de plaat open maakt en een deel van je (pas gewassen en vochtige) haar op de plaat legt. Vervolgens klap je de plaat dicht en vervolg je met de rest van je haar. Na enkele uren verwijder je alle Straight Plates en heb je steil haar.

straightplate2

 

straightplate

 

In dit filmpje kun je het veel duidelijker zien.

 

Kickstarter

De CWK Straight Plate is bedacht door Kelechi Bradley uit Amerika. Via Kickstarter pitcht ze haar idee in bovenstaand filmpje. Om de Straight Plates te financieren had ze een bedrag nodig van $8.000,-. Inmiddels ziet ze daar al ruim boven, want de teller staat met nog maar 11 dagen te gaan al op meer dan $19.000,-.  Hoewel te zien is dat al bijna 400 personen dit project meefinancieren, had ik persoonlijk na het zien van de filmpjes wel enkele twijfels over het product:

  • Wel of geen hitte? In het filmpje laat Kelechi de werking van het product alleen zien door tijdens het droogproces toch een haardroger te gebruiken. Maar hoe ziet het eruit wanneer je je haar aan de lucht laat drogen? Ze promoot het product toch als een ‘no heat’ hair straightener. Ook niet onbelangrijk: hoelang duurt het voordat je haar droog is als je het aan de lucht laat dragen? Gezien het materiaal waarvan de CWK Straight Plate is gemaakt (het lijkt op plastic), kun je er niet even een nachtje mee slapen. Best jammer dat we dus niet het ‘no heat’ resultaat te zien krijgen.
  • Lang haar en dik haar? Wanneer je haar langer is dan de plaat, dan zul je – om je haarpunten ook mee te krijgen – een extra plate in je haar moeten plaatsen, net zoals je in het filmpje kon zien. Daarnaast lijkt het mij best een dure grap te worden wanneer je dus bijna 40 van zulke platen in je haar moet doen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over hoelang het dan zal moeten duren voordat je alle platen in je haar hebt gedaan.
  • Het resultaat? Aan het einde van het filmpje wordt het verwachte resultaat per haartype besproken. Heb je krullend haar? Verwacht dan een ‘textured straight look’. Als je het mij vraagt bedoelt ze daarmee dat je haar dus glad wordt, terwijl er toch nog wat textuur (=golven) te zien zijn. Heb je van jezelf golvend haar, verwacht dan een ‘low setting flat iron look’. Dit is dezelfde look die je dus krijgt wanneer je je haar steil maakt met een tang, waarbij je de tang op de laagste stand zet. Als laatste geeft ze aan dat vrouwen met kroeshaar een ‘textured blown out’ look kunnen verwachten.
    Echt steil en super glad haar hoef je dus niet te verwachten. Aan de verwachte resultaten te zien lijkt dit product meer een stretch effect te hebben. Waarom zou je deze CWK Straight Plate dan moeten verkiezen boven de bestaande ‘no heat’ oplossingen om je haar te stretchen? Zoals de banding methode of zelfs low heat blowdry?

straightplate4

Ongeacht deze ‘twijfels’ die ik heb, ben ik toch super benieuwd naar dit product. Een belangrijk punt wat ze bijvoorbeeld heeft meegenomen in de productontwikkeling is dat het haar bij de wortels ook wordt geprobeerd glad te maken, door de ‘hartjes’ in de plaat bij de wortels van je haar vast te maken. Als je je haar glad wilt krijgen is het voor de totale look namelijk mooier als ook het haar bij je wortels glad is. Daarnaast denk ik dat het een goede ontwikkeling is dat er steeds meer producten op de markt komen die rekening houden met de gezondheid van het haar. Ook positief is dat de CWK Straight Plate beschikbaar zal zijn in verschillende formaten. We zullen het dus blijven volgen!

 

Wat denk jij? Wordt de CWK Straight Plate een hit?

Gespot bij: Blackgirllonghair.com / Kickstarter.com

Foto’s via Kickstarter.com

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies