Relaxed haar

Speciaal voor gekleurd en relaxed haar: Ceramide

ceramide

Je haar kleuren is fantastisch! En wij houden echt van experimenteren met haar en haarkapsels. Ook relaxen kan voor jou een goede optie zijn. Wat je ook kiest; zorg ervoor dat je haar gezond blijft door het goed te blijven verzorgen.

We hebben het al best vaak over de proteïne/moisture balans gehad. Er is eigenlijk geen vaste hoeveelheid moisture en proteïne vast te stellen. Voor elke haartype is dit anders. Wel weten we dat gekleurd en relaxed haar zodanig beschadigd wordt, dat het net iets meer nodig heeft. Proteïne geeft het haar structuur en maakt het sterk om haarbreuk te voorkomen. Moisture zorgt voor vocht en is van groot belang om je haar gezond te houden. Maar daartussen heb je ook nog ceramide. Ideaal voor gekleurd en/of relaxed haar.

Even een beetje theorie:

Je haar is opgebouwd uit drie lagen: de medula (binnenste laag). Deze bestaat uit de stof keratine. Hieromheen ligt een veerkrachtige keratinelaag, de cortex genaamd. Het haar wordt vervolgens beschermd met een schubbenlaag; de haarschubben. Deze zijn heel erg belangrijk. De haarschubben beschermen je haar. Om mooi, gezond haar te hebben is het belangrijk dat je haarschubben plat liggen. Ceramide spelen hier een grote rol in. Het is een natuurlijke olie die te vinden is op de haarschubben en dient als een soort ‘cement’ om de haarschubben bij elkaar te houden. Het beschermt hiermee de proteïne en moisture in je haar. Daarnaast beschermt het tegen hitte, chemicaliën(relaxers en kleuren) en de zon. Ceramide heb je dus sowieso nodig!

Aan de slag!

Je kunt heel gemakkelijk direct aan de slag met ceramide conditioners. Deze kan je dan wekelijks/maandelijks gebruiken naast je moisturizing of proteïne conditioner. Je kan zo’n ceramide conditioner ook mixen met je deep conditioner. Zoek zelf uit wat het beste voor je haar is. Meestal is het 70% moisturizer, 25% proteïne en 5% ceramide. Maar dat is meer een richtlijn.

Sommige conditioners heten ‘ceramide conditioner’, maar er zijn ook genoeg conditioners waarop het niet vermeld staat. Check dan voor deze olien:

  • Wheat Germ Oil/Protein (tarwekiemolie)
  • Walnut oil (Walnootolie)
  • Barley Mailt Oil (Gerstemout olie)
  • Eucalyptus Extract
  • Sunflower Oil (zonnebloemolie)
  • Grape seed Oil (druivenpit olie)

Enkele merken die conditioners verkopen waar ceramide in is verwerkt:

 

aubrey-organics-gpb-balancing_conditioner_new

Aubrey Organics GPB Balancing Protein Conditioner (via www.ohmyhair.nl)

10305417-1398943235-900587

Redken Extreme Conditioner (via www.myhair.nl)

jane-carter-solution-nutrient-replenishing-conditi

 

Jane Carter Nutrient Replenishing Conditioner (via www.ohmyhair.nl)

mizani-thermasmooth-conditioner

 

Mizani Thermasmooth Conditioner (via www.haarshop.nl)

DIY ceramide pre poo

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met het maken van je eigen ceramide conditioner. Gebruik deze mix als een pre poo (dus voordat je je haar gaat wassen). De ingrediënten:

  • een goedkope conditioner
  • zonnebloem olie
  • Druivenpit olie

Voeg twee eetlepels zonnebloemolie en twee eetlepels druivenpit olie aan je conditioner toe. Schud het goed. Breng de conditioner aan op droog of nat haar en laat het intrekken voor een uurtje. Was het daarna uit en shampoo je haar als gewoonlijk.

Het resultaat van een ceramide conditioner is zacht en soepel haar.

Gebruik jij ceramide in je haarverzorging?

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm