Black Hair

Senegalese Twists

 

Afgelopen week was het zover: mijn Senegalese twists werden in mijn haar gevlochten. Na vijf uur had ik lange twists tot aan mijn onderrug! Deze type twists dankt zijn naam aan de twist-methode. De twists krijgen de vorm door middel van een bepaalde draai en het verschil zit ‘m in de punten. De uiteinde van de twists worden niet met een elastiekje gebonden maar ze worden in heet water gedompeld waardoor het haar schroeit en niet meer los raakt. Ik ben fan van deze methode omdat het er natuurlijk uitziet en het scheelt een hoop tijd.


Het haar dat ik heb gebruikt is 100% Kanekalon, oftewel erg synthetisch. Hoewel het hartstikke nep is, voelt dat niet zo. Het haar heeft een bijna zijdezachte structuur waardoor het niet erg glanst. Deze trend is overgevlogen uit de VS en Engeland. Op Youtube zijn er de afgelopen maanden veel video’s voorbij gekomen van meiden die een tutorial gaven. De eerste celeb die deze twists droeg was Solange Knowles. Het is naast een leuk kapsel ook een goede manier om je haar de nodige rust te geven.

Een aantal tips:

  • Zorg ervoor dat je je haar goed hebt gewassen en gebruik het liefst een deep conditioner. Je haar zal de komende maanden verstopt zitten onder de twists dus het is erg belangrijk om het goed te verzorgen.
  • Laat je kapster bij elke twist de pluk insmeren met je favoriete product, dit zorgt ervoor dat je haar gevoed wordt.
  • Probeer tijdens het twisten de zogenoemde ‘baby haartjes’ met rust te laten. Deze fijne haren aan de voorkant zijn meestal erg gevoelig en kunnen snel afbreken wanneer er veel aan wordt getrokken.
  • Smeer je hoofdhuid in zodra deze droog aan voelt, het beste is natuurlijk om het niet zover te laten komen. Ik doe dit om de twee dagen met de ‘nourish&shine’ van Jane Carter Solution.
Succes!