Black Hair

Senegal Rope Twist || Klaar binnen 3 uur!

Sinds de crochet braids hype weer helemaal opleefde wordt er volop geëxperimenteerd met verschillende haarstijlen. Waren het eerst de ‘heet-water’ krullen, nu zijn met name de box braids en twists – varianten steeds populairder aan het worden. En juist dit was voor mij erg interessant.

Nu ik al 5 maanden een blonde kleur in mijn haar heb, vond ik het weer even tijd om mijn haar (en mezelf!) wat rust te gunnen. Even geen wekelijkse was- en twistmomenten. Even heerlijk elke ochtend opstaan en slechts een minuutje met mijn haar bezig zijn. Even wat anders! Maar gekleurd haar en nep vlechten gaan niet echt samen. Vlecht je het nep haar namelijk samen met je gekleurde haar, dan ziet dit er naar mijn mening niet al te mooi uit. Met de crochet braids verberg je je eigen haar door het in te vlechten en nieuw (nep) haar in te haken.

Crochet braids Senegal Rope Twist van Kima Braid

Crochet braids Kima Braid-Senegal Rope Twist

Het handige van crochet braids is dat je er alle soort haar kunt inhaken. Zo ook de Senegal Rope Twist Braids van het merk Kima Braid! Ik vond deze in een blackhair winkel in Suriname. Het haar is pre-twisted en kun je dus, na het invlechten van je haar gemakkelijk erin knopen.

Aantal pakken haar?

Ik kocht in eerste instantie 4 pakken. Echter, toen ik die avond thuis naar verschillende YouTube filmpjes keek van vrouwen die soortgelijk haar hadden gebruikt, schrok ik. Zij gebruikten gemiddeld tussen de 6 en 8 pakken haar! Terug in winkel koos ik voor een middenweg. Ik kocht er 3 pakken bij. Nu had ik er dus 7 in totaal. Dat moest voldoende zijn, toch?

Het haar

Crochet braids Kima Braid Senegal Rope Twist

Zo zien de twists eruit. Per pak krijg je twintig twists met een lengte van 18inch. De twists hebben een breedte van 7 milimeter. Aan beide uiteindes is de twist helemaal dichtgedraaid. Het haar voelt zacht en licht aan. Ik koos voor de kleur 1b.

Het invlechten

Je kunt verschillende patronen gebruiken om je haar in te vlechten. Het mooist is het natuurlijk wanneer dit zo plat mogelijk wordt gedaan. Mijn haar is best lang, dus is dat bij mij niet mogelijk. Mijn schoonzus was zo lief om de crochet braids te installeren.

Het invlechten duurde 1 uur. 
Hier vind je een simpel patroon om je haar in te vlechten.

 

Knopen maar

Zodra je klaar bent met je invlechtpatroon, kun je van start gaan met het inhaken en knopen van de twists. Omdat deze twists van Kima Braid alleen twee uiteindes heeft, gebruik je het midden van de twists als aanknopingspunt. Precies in het midden draai je  de twist iets los, zodat je dat gedeelte onder je invlecht door kan schuiven (met behulp van je crochet naald). Vervolgens knoop je hem vast en heb je in één handeling twee twists. Dit proces herhaal je, totdat je hele hoofd voorzien is van de twists.

Crochet braids Kima Braid Senegal Rope Twist-lus

Crochet braids Kima Braid Senegal Rope Twist-knopen

Kima Braid Senagel Rope Twist-inhaken

Kima Braid Senagel Rope Twist vlecht

Het inknopen van het haar duurde 1 uur en 45 minuten

We zijn in totaal dus 2 uur en 45 minuten bezig geweest om de crochet braids te installeren. Mooi toch!

Het resultaat

Crochet Braids Senegal Rope Twist by Kima Braid

Voor ik het wist zaten er zo’n 6 pakken (oftwel 6x 20=120 twists) in mijn haar. Super snel en super gemakkelijk.

Een mooi resultaat, maar ik heb die nacht niet kunnen slapen. Het haar bleek te veel en ik kon het zelfs niet in mijn favoriete satijnen muts stoppen. Nee, dit was niks. Ik houd echt van mijn haar, maar het moet mij niet van mijn slaap weerhouden.

De volgende ochtend begon ik strategisch verschillende twists eruit te halen. Voor ik het wist, had ik 25 volledige twists uit mijn haar gehaald. Super simpel en snel dus. Met als gevolg veel minder haar (4,5 pak gebruikt), toch een volle look en sindsdien elke nacht heerlijk slapen.

before and after crochet braids kima braid senegal rope twist

Enkele tips

  • Combineer de crochet braids senegal rope twist met het ‘echt’ twisten van je haar met nep haar. Je kunt dan de voorkant, zijkanten en achterkant voorzien van twee rijen met ingevlochten twists. Het midden van je hoofd gebruik je dan voor de crochet braids. Zo lijkt het alsof je gewoon ‘boxbraids’ hebt.
  • Gebruik pre-twisted haar dat aan het uiteinde een lus heeft. Deze kon ik zelf (nog) niet vinden in Suriname, maar ze bestaan wel en zijn volgens mij ook super handig! Bij de twists die ik heb gebruikt, krijg je telkens 2 twists per knoop. Bij het haar met de lusjes, knoop je het voorgetwiste haar er per stuk in.
  • Probeer een patroon in te vlechten die je veel mogelijkheid biedt qua styling. Hier heb ik zelf iets minder rekening meegehouden, waardoor ik een beperkt aantal haarstijlen kan dragen.
  • Houd het haar netjes. Slaap met een satijnen hoofddoek! Het werkt echt. Als je veel haar hebt, kun je net zoals ik gebruik maken van een satijnen ‘zak’. Deze kun je ook nog eens goed vastknopen.
    satijnen doek vastmaken
    Je koopt er eentje in de afro salon.

Haar-info
Kima Braid – Crochet Braids Senegal Rope Twist
Width: 7 mm
Kleur: 1b
lengte: 18 inch
Kosten: SRD 30 (€7,-)
Gekocht aan de Coesewijnestraat in Suriname

 

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies