Beauty

Season Must Haves

happywoman1

Voor de meesten van jullie zit de vakantie er alweer (bijna) op, want school of werk dient zich aan. Een nieuwe garderobe is altijd een fantastische manier om een ‘nieuw’ seizoen te beginnen. Maar wat dacht je van een geweldige update van al je haar- en beautybenodigheden. Om je op weg te helpen, selecteerden wij alvast een aantal season musts haves.

BorstelDe Borstel

Is jouw borstel ook toe aan vervanging? Start dit seizoen dan in elk geval met een nieuwe borstel. Om ervoor te zorgen dat je  borstel langer bruikbaar is, kun je deze het beste wekelijks schoonmaken. Een schone borstel voorkomt ook nog eens vervuiling van je eigen haar.

*********************************************************************************************************

elastiekjes2

elastiekjes

Elastiekjes

Uitgerekte en verkleurde elastiekjes in je haarbakje? Vervang ze voor nieuwe! Elastiekjes zijn er in tal van kleuren en formaten. Je hebt dus genoeg keuze! Ook hoeven ze helemaal niet duur te zijn.

Tips:

  • Trek je haar niet te strak naar achteren, maar houd het een beetje losjes
  • Ga op zoek naar elastieken die niet zijn vastgemaakt met een metaal staafje. Bij het eruit halen van dit soort elastiekjes, blijft je haar vaak vastzitten aan het staafje. Gevolg: het breken van je haar!
  • Trek een elastiek niet zomaar uit je haar, maar doe dit voorzichtig door de knopen terug te draaien.

*********************************************************************************************************

makeup1New Make-up

Dacht je er aan om dit seizoen eindelijk dat make-up doosje, dat je jaaaaaren geleden van je tante hebt gekregen, eens te  gebruiken? Well, think again. Je zou het bijna niet denken, maar ook make-up en andere cosmeticaproducten kunnen bederven. Uit een Brits onderzoek (onderzoeksbureau Mintel) is onlangs gebleken dat een groot gedeelte van de britse vrouwen hun cosmeticaproducten veel te lang bewaard.

Tijd dus voor nieuw make up!

*********************************************************************************************************

parapluParaplu(‘s)

De zomer is bijna voorbij, de herfst is op komst. We weten allemaal wat de herfst ons brengt: veel regen en nog veel meer wind. Beide weersomstandigheden zijn vervelend voor je haar. Vandaar dat een stevige paraplu zeker in het rijtje van de Season Must Haves behoort. Kies liever voor meerdere paraplu’s: bijvoorbeeld een kleinere, stevige voor onderweg (zodat je hem gewoon in je tas kunt proppen en de kans op kwijtraken wordt verkleind!) en eentje voor in huis of de auto (je weet maar nooit wanneer er ineens een plensbui neervalt!).
Geen paraplu bij je? Draag dan in elk geval een jas met capuchon.

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies