Search & Destroy

Een gespleten haarpunt is de vijand van iedere vrouw. Want gespleten punten verdwijnen niet eerder dan wanneer je ze eraf knipt. Maar wie het haar wil laten groeien, heeft geen baat bij het 2-maandelijks punten van het haar. Een goede oplossing is de search & destroy  methode.
S&D. Wat is het?
Search & Destroy (S&D) is een methode van het punten van het haar die zich alleen richt op een specifieke split. De naam geeft het eigenlijk al aan: je zoekt(search) door je haar naar een gespleten punt en vernietigt (destroy) de punt met een schaar.
Het verschil tussen de S&D methode en het ‘normaal’ punten van het haar is dat bij het punten van het haar, een veel groter deel van het haar wordt geknipt om enkele gespleten punten te verwijderen. Doodzonde dus.
 Voordelen

 •  Je knipt alleen de daadwerkelijke gespleten punten
 • Je behoudt de lengte van je haar
 • Je hoeft niet naar de kapper, want S&D doe je zelf!

Wat heb je nodig?
Behalve een hele goed schaar (niet zomaar de huis-, tuin- en keukenschaar gebruiken!), heb je een kam, moisturzer en voldoende (dag)licht nodig. Volg de volgende stappen:

 • Kam
 • Moisturizer
 • Goed licht
 • Schaar
 1. Verdeel je haar in vier delen. Als je haar wat dikker is, kun je het in 6 of 8 delen verdelen
 2. Begin een deel uit te kammen
 3. Hou het uitgekamde deel met een hand, tot ongeveer 2 centimer boven de punten vast en sla vervolgens de puntjes omhoog tegen het licht in
 4. Zoek de gespleten punten en knip deze totdat je klaar bent met het hele gedeelte
 5. Breng moisturizer aan het deel van je haar en twist het haar. De gespleten punten die je hebt gemist, steken waarschijnlijk uit en kun je alsnog afknippen
 6. Herhaal boven genoemde stappen met de andere delen van je haar

Je kunt de search & destroy methode elke 3-4 weken herhalen of wanneer je een gespleten haarpunt ziet. Het beste is het om met de S&D methode te beginnen als je haar een keer door de kapper is gepunt of is gestyled. De S&D methode is namelijk niet om je haar gestyled te krijgen, maar meer om je punten te onderhouden.
Ga jij hiermee aan de slag?

4 REACTIES

 1. Misschien een rare vraag maar dit kan zeker alleen met gestyled haar? Ik neem aan dat als mijn haar in de (natuurlijke) krul zit ik het eerst moet laten stylen wil ik de gespleten punten duidelijk kunnen opsporen.

 2. Hoi Ginga.
  Is geen rare vraag hoor. Je kunt het stijl maken om te doen, maar het hoeft niet. Je kunt je haar ook twisten en dan de punten knippen. Maar je kunt ook gewoon de techniek gebruiken die hierboven stata beschreven. Al duurt het misschien iets langer.

 3. Hoi, ik had dit dus ook gedaan maar was dus iets te enthousiast met me schaar
  en heb mijn haar dus scheef geknipt?
  wat kan k het beste doen wachten tot het weer groeit of naar de kapper gaan ?

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld