Black Hair

Scissor Sisters | Sabrina Spong #1

Naam Sabrina Spong Leeftijd 28 Woonplaats Amsterdam BIg Chop zaterdag 12 maart 2011 Natural 1,5 jaar Blog Diemetdieafro.nl

 

The big chop?
Het was tijdens een zaterdagochtend toen een NRC artikel over de terugkeer van het afrokapsel bij mij insloeg als een bom. “Wie voor kroeshaar kiest durft zichzelf te zijn”. Het artikel legde verder uit, in de jaren zeventig was de afro een vaandel in de strijd tegen discriminatie en voor gelijke burgerrechten. Toen deze doelen waren bereikt gingen donkere mensen opzoek naar werk in de blanke samenleving en dat ging niet zonder te conformeren. Afro-Amerikanen begonnen massaal hun haar te ‘straighten’ om te voldoen aan het ideaalbeeld van het heersende stereotype over haar. Toen ik dit las, wilde ik niets liever dan mezelf durven zijn. Bovendien klonk nooit meer hoeven straighten, stijlen, vlechten of weaven erg aantrekkelijk!

Big chop by yourself of door een haarstylist
In het NRC artikel werd de black-hair kapper Jooze in de Amsterdamse Pijp genoemd.Ik heb die zelfde ochtend nog een afspraak gemaakt bij Jooze. Hier kon ik, met veelgeluk en een beetje aandringen, diezelfde dag nog terecht. Geen tijd dus om nog langer te twijfelen. Eenmaal bij de kapper zat het er al binnen een paar minuten op, of beter gezegd het was eraf.

Ik heb de big chop gedaan en voelde mij….
Enerzijds te gek! Ik was vrij van al die haarellende en er ging een nieuwe haarwereld voor me open. Tegelijkertijd was het ook echt een uitdaging, want mijn garderobe paste niet meer bij mijn korte coupe. Bovendien had ik ook geen idee welke
producten goed waren voor mijn kroeshaar.

Mijn eerste haarproduct voor mijn natural hair
Omdat mijn haar erg droog aanvoelde kocht ik als eerst de vocht inbrengende Hair Mayonnaise van Organic Root Stimulator. Dit is een intensieve conditioner verrijkt met eiwit (proteïne) en olijfolie. Deze haarmayonaise gebruik ik nu als haarmasker het geeft mijn haar echt een extra boost. Ik gebruik het niet te vaak, maar als ik het gebruik is mijn zachter, glanzend en zijn mijn krullen net iets mooier.

Mijn inspiratie voor mijn natural look
Het artikel in NRC heeft mij echt over de streep getrokken. Dus eigenlijk kun je wel zeggen dat de journalist, Jutta Chorus, mij geïnspireerd heeft!

Ik ben nu natural en het is…
Ontzettend leuk. Vooral ook om een nieuwe stijl te ontwikkelen die helemaal past bij mijn haar. Bovendien is het ook bijzonder praktisch, voortaan kan ik ook gewoon door de regen fietsen, zwemmen en naar de sauna zonder bang te zijn dat mijn haar gaat pluizen.

Mijn voorbereiding op de natural journey
Niet goed genoeg eigenlijk. Het was een heel impulsieve actie die was ontstaan uit frustratie door al dat ‘haargedoe’. Ik was het stijlen, rollen, föhnen en straighten helemaal zat. Tijd om na te denken over hoe het verder moest na de big chop heb ik dus niet gehad.

Hou je een natural hair journey bij?
Absoluut! Ik ben erg visueel ingesteld en heb daarom een grote collectie aangelegd met inspiratie afbeeldingen. Ook maak ik zelf erg veel foto’s van verschillende kapsel-kunstwerkjes die ik zelf probeer te maken. Het allerleukste hiervan vind ik om vervolgens de specifieke haarstijl te matchen met een passende en stijlvolle outfit, zodat het elkaar verstrekt.
Mijn blog  is een verzameling aan het worden van fijne haar verzorgingstips en fashion inspiratie.

Jouw favoriete informatiebron
Voor inspiratie volg ik meerdere blogs en sites zoals MyBlackHair, maar mijn all-time favourite is nog steeds Youtuber Naptural85 , omdat haar video’s heel duidelijk en inspirerend zijn. Aanrader!

Natural hair idool?
Solange Knowles snapt het helemaal! Haar stijl is erg inspirerend: veel kleur, prints en een tikkeltje etnisch en altijd vrouwelijk. Ik ben fan!

Tips voor degene die net de big chop heeft gedaan
Experimenteer met je nieuwe look! Volg bijvoorbeeld leuke blogs, black hair websites en Pinterest om inspiratie op doen.

Ben jij je natural hair journey gestart met de big chop? Geniet je nog steeds van je natuurlijke krullen? Geef je dan op voor de rubriek Scissor Sisters! Stuur een mailtje naar redactie@myblackhair.nl met je voor-en achternaam en zes duidelijke foto’s van je haar op dit moment en die van je big chop.

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm