Black Hair

Scissor Sisters || Karin Spong

ScissorSister_KarinSpong

Naam Karin Spong Leeftijd 22 jaar Woonplaats Amsterdam Big chop 1 december 2012

Big chop by yourself of door een haarstylist?

De kapper heeft voor mij in december een egale fro geknipt. Mijn broer had tijdens een bingo, een kappersbon gewonnen voor de kapsalon Interline. Hij wist dat ik al een tijdje zat te denken aan een big chop. Hij heeft mij de bon cadeau gedaan en daarmee eigenlijk mijn big chop gestimuleerd.

DSC00152

DSC09118

Ik heb de big chop gedaan en voelde mij….

Onwennig. Nadat mijn haar geknipt was, was het overal uitgerekt even lang als mijn wijsvinger. Ik moest enorm hieraan wennen en was eerlijk gezegd niet direct tevreden over het resultaat. De eerste dagen was ik er erg onzeker over en miste ik mijn lange lokken! Zelfs mijn kleren stonden me anders. Ik weet nog dat toen ik de kapper uit liep ik een jongen voorbij zag lopen die langere haren had dan ik! Dat was even schrikken. Die zelfde week na mijn big chop heb ik een catwalk training van mijn zus cadeau gehad. Deze heeft mij enorm geholpen om de schoonheid van mijn nieuwe kapsel toch te waarderen!

Mijn eerste haarproduct voor mijn natural hair

Het eerste product dat ik heb aangeschaft voor mijn haar was een leave-in conditioner. Een hele fijne pasta, die je haar zacht maakt en een mooie glans geeft.

Karin3

 

 

Karin1

 

Mijn inspiratie voor mijn natural look

Mijn zus is mij 2 jaar geleden voor gegaan met een big chop. Een hele metamorfose. Ik zag dat het toch wel veel gemakken met zich mee bracht. Niet eindloos voor de spiegel staan stijlen, krullen; of bang voor regen. Haar afro-look vond ik haar heel goed staan, aangezien we wel wat van elkaar weg hebben, geloofde ik dat het mij ook niet verkeerd zou staan!

Ik ben nu natural en het is…

Heel erg leuk! Vroeger met mijn weave, gestijlde haar of nepvlechten kreeg ik ook complimenten. Maar dan was er altijd wel een stemmetje in mijn hoofd dat zei: tja maar dit is niet mijn eigen haar. Een compliment over iets dat echt van jou is, of tevreden zijn met hoe je echt bent is super fijn!

Mijn voorbereiding op de natural journey

Ik heb me eigenlijk niet echt voorbereid.

Natural hair idool?

Die heb ik nog niet echt!

Jouw favoriete informatiebron

De blog van mijn zus waar ik veel inspiratie vandaan haal, ook staan er goede tips voor toffe outfits die goed passen bij de afro look. www.diemetdieafro.nl.


Karin2

 

 

Karin4

 

Tips voor degene die net de big chop heeft gedaan

Natural hair brengt enorm veel gemakken met zich mee!! Don´t be afraid, your beauty is on the inside. Want als je dat voelt kan je iedere stijl rocken en maakt het niet eens zoveel uit hoe je haar zit!

 

Wil jij ook je verhaal doen in de rubriek Scissor Sisters? Mail ons dan: redactie@myblackhair.nl