Deze satijnen mutsen blijven WEL goed zitten!

Wanneer je slaapt, draai je je tal van keren om. Hierdoor schuurt je haar als het ware tegen je kussensloop aan, met als gevolg beschadigt haar én haar dat in enkele uren ineens veel droger is. Dit laatste komt omdat je hoogstwaarschijnlijk op een katoenen kussensloop slaapt. Deze heeft een ruw oppervlakte en ‘zuigt’ al het vocht uit je haar.
Satijn is een betere optie. Het is zachter en voorkomt dat je knopen en klitten in je haar krijgt. Daarnaast zorg je er met satijn voor dat het vocht in je haar blijft zitten.
Een satijnen doek moet je op je hoofd binden. De volgende ochtend kan het best zo zijn, dat de doek van je hoofd is afgegleden. Super vervelend, want dan heb je er natuurlijk niks aan gehad. Het Nederlandse merk AfroTy verkoopt handige satijnen mutsen, die doormiddel van de elastieke band beter op je hoofd blijft zitten. Daarnaast is het veel gemakkelijker om een muts op te doen dan om een doek te binden. Je haar wordt net zo goed beschermt en dat voor een hele nacht.
De mutsen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kosten €7,50 per stuk.
satijnen mutsen satijnen mutsen
 
En zelfs aan de kinderen en baby’s is gedacht bij Afroty. Kinderen hebben de neiging de satijnen doeken van het hoofd te trekken. Maar dat hoeft nu dus niet meer!
satijnen mutsen
 

Tock liever geen muts tijdens het slapen?

Oke, de muts is echt totaal niet sexy. Het is heel begrijpelijk als je er liever niet mee slaapt. Kies er dan toch voor om je haar te beschermen met een satijnen kussensloop. Naast dat de vochtbalans wordt behouden, zorgt het slapen op een satijnen kussensloop voor een stralende huid zonder lijntjes.
Bij AfroTy kun je satijnen kussenslopen kopen in verschillende kleuren en prints.
satijnen mutsen
Naast de satijnen mutsen en kussenslopen, kun je bij AfroTy ook terecht voor extra grote douchemutsen. Ideaal voor alle dames en heren met een grote afro, dreads en rasta. De douchemutsen zijn van super stevig materiaal gemaakt, waardoor je het ook voor een haarmasker een deep conditioner behandeling kunt gebruiken. Én de douchemuts kan daarna gewoon in de wasmachine. Wat een musthave!
afroty-badmuts
 

AfroTy bij Party Over Hair

Op zondag 10 juli kun je de mutsen en kussenslopen van AfroTy live bekijken en passen. Dan zijn zij namelijk aanwezig tijdens ons event Party Over Hair in Tolhuistuin Amsterdam. Party Over Hair is hét black hair event van het jaar. Een feestje waar je terecht kan voor tips en tricks, workshops en lekker shoppen van hair & beauty producten voor kroes-krullend haar en een getinte tot donkere huidkleur.

Bestel je Party Over Hair Tickets nu!

foto’s: AfroTy.nl en curlsunderstood.com