Black Hair

Sanguita’s Diary – September

sanguita's diary

sanguita's diary

Sanguita8

Photocred: MBH / Hair: Jooze / Make up: VisasgiebySi

Hey!

Even voorstellen; mijn naam is Sanguita Akkrum. Foodie (!), weirdo, thee met een dekentje op de bank lover, world traveller, schoenen freak, ontdekker van nieuwe dingen, maar jij kent me waarschijnlijk vooral als zangeres/actrice.

Toen MyBlackHair vroeg of ik geïnteresseerd was in het bijhouden van een photo diary over alles wat ik meemaak in mijn chaotisch leventje, hoefde ik zeker niet twee keer na te denken! Hier zal ik maandelijks van alles en nog wat met jullie delen over mijn gekke, drukke leventje en de dingen die mij inspireren. Enjoy!


Let’s face it..helaas heeft het uur van de laatste zonnestraaltjes geslagen en hijgt de herfst ons al in de nek. Met pijn in mn hart trek ik die winterjas al bijna uit de kast. Ik zeg…een mooi moment om even terug te blikken op de zomer!

Als eerste een snelle throwback naar eind mei, toen ik (samen met DJ Kesh en gitarist Memru) het super inspirerende TEDxAmsterdamWomen 2015 in het Okura Hotel in Amsterdam mocht afsluiten met mijn optreden. Een conferentie waarbij de focus ligt op de bijdrage van vrouwen in de wereld en ultimately aan de toekomst. Ik was super nervous voor dit optreden en wilde het heeeel graag goed doen, waardoor ik het juist een minder goed optreden vond van mezelf. Ken je dat? Als je de druk voor jezelf opvoert en daardoor juist “faalt”? Ok..ik overdrijf..falen is een beetje een groot woord..maar het was in ieder geval weer een reminder dat ik altijd dicht bij mezelf moet blijven en niet te veel bezig moet zijn met alles buiten mezelf op zo’n moment.

Any who! Marian Spier, oprichtster van TEDxAmsterdamWomen, is voor mij een boegbeeld voor wat wij vrouwen kunnen bereiken. Ze is fierce en niet bang om haar dromen na te jagen. Heel lang was ik ook bang en verschool ik me achter samenwerkingen met andere artiesten, maar nu ga ik voor het eerst echt mijn eigen muziek uitbrengen. Shitting my pants! What about you? Durf jij je hart te volgen?

june

Vanuit TEDxAmsterdamWomen vloog ik vrijwel meteen door en werd een lange droom werkelijkheid: een trip naar LA en NY! The city of angels was in 1 woord..DOPE! Heerlijk weer, goede vibe, van alles te doen..like..I could live there! *flips hair to the side*

 

Highlights LA

Santa Monica

Santa Monica / Venice Beach. Net als in de film! 🙂

IMG_0774

!! 🙂 De studio in gedoken met mn goede vriend Nard Berings, van Fresh Beats studio in LA. Vette song gemaakt! 🙂

 Bezoekje aan de Compound Entertainment studio van Neyo (!). Helaas was hij zelf niet thuis. Next time my friend, next time!

Sunday’s at The Roosevelt Hotel. Gezellige pool party 🙂

Observatory: gratis toegankelijk planetarium bij Mount Hollywood, met huge ass telescopen en de 4-1-1 over planeten. Super interessant voor mij als Moonchild natuurlijk (de naam van miijn upcoming EP).

 

IMG_0629

Roscoe’s Chicken n Waffles #@^%#@&^!!

♥♥♥♥ Roscoe’s Chicken n Waffles. Ze zeggen niet voor niets, all things good are bad for you (ofzo iets)! Niet heel gezond, maar finger lickin good. Zeker de moeite waard om te proberen op vakantie als je toch al aan het cheaten bent! Obama special 4 life!

Hiken Mount Hollywood. GORGEOUS uitzicht en natuurlijk super verantwoord om alle kip en wafels eraf te lopen.

Ik ben niet religious, maar ik moest en zou de kerk meemaken. Het was VERY inspiring, met gruwelijke band en gospel koor. De preacher raakte me ook echt. Hij predikte over ‘not being afraid to wear your coat’, meaning niet bang zijn om je licht te laten schijnen. Als vrouw vooral denk je soms, hmmm ik trek dat niet aan want straks vindt zo en zo dit of dat van me..well..”I’ma wear MY coat!

+/- Uitgaansleven in LA vond ik vrij shocking. Why you ask? Ik waande me in een lange sequence van een hip hop R&B videoclip, waar de serveersters rondliepen in lingerie en de danseressen halve strippers waren. Something I will never understand I guess..

Highlights NYC

Het te gekke aan NY is dat er altijd wel iets gebeurt, maar tegelijkertijd vond ik de constante drukte overal en concentratie van mensen in elk hoekje en gaatje ook erg overweldigend. Not to mention the smells…ugh..1 week was precies genoeg voor mij! Haha.

Super leuk appartement geboekt in Harlem via airbnb. Ik vond het heerlijk om tussen de locals te zitten en het ECHTE NY te zien. Lonely Planet my ass..nothing beats the knowledeg of a local. Shouthout aan m’n host Sean Guerrier!

IMG_0813IMG_0814

♥ Street studio. Lopend door Manhattan kwam ik een street studio tegen. Voor een muziekproject van MakeMusicNY waren door de hele stad ‘street studio’s’ verspreid, waar een sound engineer/producer met wat instrumenten en een microfoon voorbijgangers vroeg om een muzikale bijdrage te leveren. Uiteindelijk zijn er allemaal songs van gemaakt. Dus sta ik op een track 🙂 Was super leuk om te doen.

♥ Nightlife was hier meer zoals wij het kennen in NL, alleen dan 3x zo duur! Vrouwen mogen vaak gratis naar binnen. Heren betalen al gauw minimaal iets van 30 USD. Je jas ophangen kost gewoon 6 USD! Dus laat je jas thuis meisje! Haha.

♥ Birthday drinks rooftop terrace met uitzicht op de Empire State.

Monday’s @ The Village Undergrond.  Wereldberoemd muziek cafe in NY waar Bob Dylan en Bette Milder kwamen. Op maandag is er een Live jam sessie avond van Cheryl Pepsii Riley, zangeres die zo goed als alle Tyler Perry theater shows heeft gedaan. That woman can sangg..geezz

FullSizeRender-2

Nog maar net terug in Nederland en amper bijgekomen van mijn USA adventure, of ik zit alweer aan de Turkse Riviera met m’n voetjes in het zand. Yalikavak (dichtbij Bodrum) is de badplaats voor de Turkse elite, waar ik 1,5 week in een villa blijf en bij XUMA Beach Club over de soulful house grooves van DJ Cenk Unis zing. Nou ik kan je vertellen, dat is wel ff een andere ervaring dan de nuchtere Hollander. The Turkish know how to party! Ik voelde me heel even net als Beyonce! Haha.

august

 

In augustus heb ik eindelijk de kans om op adem te komen en te focussen op de toekomst en mijn muziekplannen. Met verschillende ‘industry folks’ bespreek ik mijn ideeën en laat ik mijn muziek horen. Op die manier probeer ik tot een zo goed mogelijk plan te komen. Best lastig als ‘independent artist’. Sometimes I feel like a one woman show..but whenever shit gets hard I just tell myself this:

blog1Ok…eerlijk? Ik drink niet echt koffie en luister niet meer echt naar gangster rap, maar toch..