Black Hair

Sanguita’s Diary – Januari

mbh january

Sanguita8Hey!

Even voorstellen; mijn naam is Sanguita Akkrum. Foodie, thee met een dekentje op de bank lover, world traveller, schoenen freak, ontdekker van nieuwe dingen, maar jij kent me waarschijnlijk vooral als zangeres/actrice. Toen MyBlackHair vroeg of ik geïnteresseerd was in het bijhouden van een photo diary over alles wat ik meemaak in mijn chaotisch leventje, hoefde ik zeker niet twee keer na te denken! Hier zal ik van alles en nog wat met jullie delen over mijn gekke, drukke leven en de dingen die mij inspireren. Enjoy!


Ok ik weet het ik weet het… het was de afgelopen tijd een beetje stil en dat lag niet aan jou. Dat lag echt aan mij. It’s not because I’m just not that in to you, maar geloof me als ik zeg dat er echt veeeel is gebeurd lately.

Terwijl ik dit nu typ kletteren de regendruppels tegen m’n raampje en als ik naar buiten kijk is het super grauw oud Hollandsch k*t weer. Heerlijk moment om dan als dekentje-met kopje thee-op de bank-lover thuis te zitten zou je denken toch? WRONG! Guess again… Stel je voor dat je al ruim 6 weken dag in, dag uit thuis zit. Nou geloof me, dat kopje thee en dat dekentje hangen je dan wel de keel uit!

stop

Half november werd ik op een regenachtige avond van achteren aangereden. Resultaat: Auto in de kreukels en als halve ADHD-er  gedwongen het rustig aan doen. Dus nu lig ik op de bank met een whiplash alsnog speciaal voor jullie (ok, ook een klein beetje voor mezelf dan..because let’s face it..l’m so freaking bored) dit verhaal aan elkaar te breien.

 

Eigenlijk wilde de pre car crash Sanguita jullie vertellen over hoe tof het was om als host onderdeel te zijn van het succesvolle Party over Hair! event van My Black Hair. Hoe ik me heel even weer een klein meisje voelde met een verfkwast in mijn hand tijdens MuseumN8 bij de expo van Studio XYZ AMS in Amsterdam Noord.

IMG_0727

MUSEUMN8 @XYZ AMS feat. Tiambi 🙂

Of hoe dope ik het vond om bij de laatste Radio 6 Awards mijn girl Luna Mae te supporten en wat een dikke afgang het was toen ik die avond van de 500 m hoge trap naar beneden gleed en mijn knie open haalde en enkel verzwikte, in een wanhopige poging om mijn val te breken.

Die Sanguita wilde ook vooral stoer doen over hoe ze spontaan op een wit zandstrand in de Caribbean heerlijk baecation lag te houden samen met haar zusje Farah.

IMG_0468

MOBAY TURNUP. JAMAICAAA! PO PO POO…Ja dat zijn gun shots ja..

En hoe ik ondanks alle haters toch wilde braggen hoe ik een paar leuke BALMAIN x HM items heb weten te scoren. Side note voor alle haters én liefhebbers: ik heb nog wat items die ik toch niet wil hebben, dus je weet toch.. als je geïnteresseerd bent stuur me een privé berichtje ofseeuww. Nobody has to know 😉

FullSizeRender-6

Ik kan het natuurlijk ook hebben over hoe super kut het is dat ik thuis zit terwijl ik net zo lekker bezig was. But I don’t really feel like throwing a pitty party en niemand zit daar op te wachten. Sooo fuck that.

 

Wat te doen als je thuis zit en je je stierlijk verveelt you ask? Here are my golden tips to killing the shit outta boredome at home:

 

  • Rondlopen in je onesie of Xmas PJ’s, terwijl het al laaang geen Xmas meer is. Skitta..kan gewoon. IMG_1310
  • Hot choco sippen met marshmallows ‘n whipped cream. And if you really feel naughty, add some cinnamon too! Laat de marshmallows goed smelten zodat ze lekker zacht en creamy worden. Hmmmm! 🙂IMG_1311
  • Je interieur opknappen en alle rommeltjes en prulletjes opruimen en ordenen. Ok..ik ben me nog steeds mentaal aan het voorbereiden. But it looks soooo good in my mind. To be continued. Promise! #pinkyswear
  • Heerlijke gezicht en haarmaskertjes uitproberen. Mijn haar is super droog na mn island trip, dus sinds kort probeer ik een haarmaskertje van Organix (Argan oil of Morocco) met een plastic kapje onder de droogkap en zo een paar minuten zitten. If you ghetto like me dan gebruik je gewoon een plastic zakje van de toko ofzo en doe je een natte handdoek 1,5 min. in de magnetron. Daarna de warme handdoek over je zakje op je hoofd wikkelen and you good to go.

    OW MY HAIR!

    OH MY HAIR!

  • Lekker chocola eten, en chips, en popcorn en… gewoon ALLES wat je lekker vindt… de hele tijd!

59731630

  • Om het overmatige suiker en cacao gebruik een beetje in balans te brengen drink ik coconut juice for the internal shower en als Dermalogica freak numero uno heb ik een duizend stappen plan om mijn gezicht te verzorgen. Mijn huid voelt heerlijk zacht! Check zinbyguido.nl voor leuke Dermalogica acties en aanbiedingen sowieso.

 

On a more serious note..in-love-images-and-wallpaper-8

Ok. Ja het is super kut dat ik nu thuis zit en ja door al dat vreten word ik modder vet, maar het is aan de andere kant ook fijn om stil te staan bij mezelf en te reflecteren. Niet alleen op het afgelopen jaar, maar op het leven in general. Het maakt me super dankbaar voor alles wat ik heb. Dus ik zeg dit: lach elke dag en doe minimaal 1 ding op een dag wat je leuk vindt of nodig hebt. Voor mij is dat mediteren, lezen, lachen of echt iets spangs eten, maar vooral liefde geven en ontvangen. Niet alleen voor de mensen dicht bij me, maar ook voor de dakloze meneer die al tig jaar krantjes verkoopt buiten mijn Appie. Of het feit dat er nu mensen zijn zoals jij en ik die geen andere keus hebben dan vluchten uit hun eigen land en vertrouwde omgeving, om vervolgens hier als vijand te worden behandeld. How twisted is that?

Ik merk dat ik te veel op auto pilot leef en te weinig stil sta bij shit man. Time waits for no man. Let’s appreciate the moment.. man (omdat t rijmt..). En als je je nou nog verveelt, dan heb ik nog wel een extra dekentje en thee in overvloed. And maybe (like Jill Scott) we can talk about Surah 31:18 😉

Unicorns and star dust my friends xoxo,

Sanguit