Black Hair

Salon Spotlight | Kleurbehandeling bij @Muna’s Hairstudio

Altijd al willen weten welke haarbehandelingen er allemaal mogelijk zijn, welke resultaten je mag verwachten en welke salons de behandelingen aanbieden? In Salon Spotlight geven we je een kijkje in Nederland’s beste black hair salons. Kom meer te weten over de verschillende behandelingen en maak kennis met de beste hair dressers van Nederland.

@Muna’s Hairstudio
‘Toen ik een aantal jaren geleden, in een salon werkte, schreven mijn klanten op hun social media altijd dat ze ‘@Muna’s’ waren. In 2012 begon ik kleurbehandeling_muna
helemaal voor mijzelf en was de naam van mijn hairstudio snel gekozen.” @Muna’s Hairstudio, gevestigd op steenworp afstand van het centrum van Zaandam, is geen doorsnee black hair salon. Eigenaresse Muna ontvangt hier allerlei soorten klanten met Europees steil haar tot dik en kroes haar. Als echte ‘control freak’ wil ze het beste voor haar klanten en dat betekent stipt op tijd komen en de beste adviezen geven. Muna: “Soms is mijn advies om van een behandeling af te zien. Mensen zijn daar dan verbaasd over. Maar ik ben het liefst zo eerlijk mogelijk. Ik kijk altijd naar het haartype en de conditie van het haar voordat ik met een behandeling begin”. Klanten prijzen Muna onder andere om haar talent om elke plaatje waar te maken. Muna: “Klanten komen weleens met een foto of plaatje van een kapsel. Dat weet ik altijd goed na te maken. Natuurlijk geef ik het ook aan als het mij echt niet gaat lukken.”

De kennis van Muna, haar jarenlange ervaring en haar gevarieerde klantenkring, maken van Hairstudio @Muna’s een fantastische salon waar iedereen terecht kan.

Kleuren
De zomer is hét seizoen om je haar te kleuren. Muna is gespecialiseerd in het kleuren van het haar. Haar klanten zijn altijd enthousiast over het eindresultaat, want het ziet er altijd net zo uit als op hun meegebrachte plaatjes en foto’s. @Muna’s Hairstudio werkt met het merk K1. Een haarverf dat is samengesteld uit natuurlijke pigmenten, vitaminen en oliën. Vitamine E zorgt ervoor dat het haar lang op kleur blijft en mooi blijft glanzen.

Voordat het kleuren kan starten, bekijkt Muna het haartype en de conditie van het haar. Muna: “Voor blond haar, kom je met goede verf en waterstof peroxide al een heel eind. Ik vermijd liever blondeerpoeder (dit haalt pigment uit je haar) en gebruik dit alleen bij vrouwen met zwartgeverfd haar die hun haar weer lichter van kleur willen hebben.”

Daisy
Dit is Daisy. Zij heeft prachtig krullend haar en kleurt haar haar regelmatig bij @Muna’s Hairstudio. Deze keer komt ze bij Muna om haar uitgroei bij te werken en highlights te kleuren.

kleurbehandeling_daisy1

Muna verdeeld het haar van Daisy en brengt per deel de highlights (de lichtere plukken). Aan.

kleurbehandeling_daisy19

Voor het kleuren maakt Muna gebruikt van het merk K1. De verf is ammonia vrij.

kleurbehandeling_daisy20 kleurbehandeling_daisy21

De kleurt trekt een halfuurtje in. Hierbij wordt een laag percentage waterperoxide gebruikt om het haar zo min mogelijke te beschadigen (de sterkte van waterperoxide is bepalend voor de ontkleuring. Hoe hoger de concentratie, hoe schadelijker).  Daarna wordt het haar van Daisy uitgespoeld en goed gewassen met de K1 shampoo. Als laatste wordt een kleurspoeling gebruikt. Deze zorgt ervoor dat het haar niet geel wordt en een mooie glans krijgt.

kleurbehandeling_daisy25 kleurbehandeling_daisy22

kleurbehandeling_daisy12

Op de foto links onder is het haar van Daisy nog nat. Er zit nog conditioner in en zodra het droog is gemaakt met een föhn met diffuser, is de foto rechtsonder het resultaat. Daisy kan zo naar huis, maar omdat ze haar haar graag steil wilt vandaag, wordt de conditioner weer uitgespoeld en het haar geföhnd.
kleurbehandeling_daisy23

De punten worden geknipt en het haar wordt met een tang steil gemaakt en gekruld.

kleurbehandeling_daisy24 kleurbehandeling_daisy17

En dan het eindresultaat. Een prachtige duo kleuring, met aan de onderkant een chocolade bruine kleur, een caramel tussenkleur en asblonde highlights. We love it!

kleurbehandeling_daisy18

Before & after

kleurbehandeling_daisy26

Boek ook een kleurbehandeling bij @Muna’s Hairstudio

Wil jij ook een kleurbehandeling? Bij @Muna’s Hairstudio krijg je nu 10% korting voor een kleurbehandeling. Neem contact op:

@Muna’s Hairstudio

Prinsenstraat 52
1501 NV Zaandam
075 7717143
Instagram: munas_hairstudio
Facebook: @munas hairstudio

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm