Black Hair

Salon Spotlight | Crochet Braids bij Nuby’s Hairstyling

Altijd al willen weten welke haarbehandelingen er allemaal mogelijk zijn, welke resultaten je mag verwachten en welke salons de behandelingen aanbieden? In Salon Spotlight geven we je een kijkje in Nederland’s beste black hair salons. Kom meer te weten over de verschillende behandelingen en maak kennis met de beste hair dressers van Nederland.

Nuby’s Hairstyling

crochet_braids_nubys_hairstyling26

Er zijn in Nederland(nog) niet zo heel veel kapsalons die zich richten op natural hair. Chantal Sporkslede (roepnaam ‘Nuby’) is eigenaresse van Nuby’s Hairstyling en behandelde na haar eigen big chop steeds meer vrouwen met hun natuurlijke krullen.

Als medewerker bij een internetbedrijf deed Chantal altijd al het haar van vrienden en familie. Omdat ze het gewoon heel erg leuk vond. In 2002 vond ze het tijd om er echt iets mee te gaan doen en is ze – naast haar baan- opleidingen en cursussen gaan volgen. Daarnaast liep ze stages bij verschillende kapsalons en kwam ze in 2010 bij Hairstudio Variaty in Almere terecht. Chantal: “Elke twee weken waren er trainingsavonden en elke zes weken ‘eigen haar avond’. Dat hield in dat wij als kappers elkaars haar gingen doen. Je moet er immers representatief uitzien. Omdat mijn haar gerelaxed was, werd tijdens deze avonden altijd mijn relaxer bijgewerkt. Al mijn andere collega’s deden altijd leuke kleurtjes in hun haar. Voor mij was dit lastig, omdat mijn haar altijd afbrak als ik het kleurde. Toen bedacht ik: ik laat gewoon mijn relaxer uitgroeien. Dan kan ik ook mijn haar kleuren! En vanaf dat moment raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de verzorging van natural hair.”

Chantal droeg een jaar lang box braids om de relaxer uit te laten groeien. Na een jaar met box braids te hebben gelopen, besloot ze dat het genoeg was. Chantal: “Ik zag Dolores Leeuwin (presentatrice Klokhuis) met allemaal kleine twists op tv en dacht: ohh wat mooi! Ik heb ook die haarlengte. Vanaf dat moment droeg ik mijn natuurlijke krullen en besloot ik mijn haar te gaan twisten.

Chantal kan in principe elke haarbehandeling doen, maar blinkt uit in de kennis die zij heeft opgedaan in producten en technieken. Chantal: “Ik heb heel veel workshops gevolgd op het gebied van natural hair en mij ten eerste verdiept in verschillende ingrediënten. Zo kwam ik erachter welke producten en ingrediënten bepaalde resultaten gaven en welk krulpatroon ermee gerealiseerd kon worden. Mijn klanten hebben nu heel veel aan mijn adviezen. Ik krijg heel veel vrouwen in de stoel voor een big chop, maar ook genoeg die er nog niet klaar voor zijn. Hun bied ik dan protective hairstyles aan, zoals de crochet braids. Het is een goed alternatief voor als je nog twijfelt. Daarnaast groeit je haar er goed door en is het – in tegenstelling tot box braids- niet heel zwaar. Klanten kunnen hun crochet braids bij mij onderhouden met een wasbeurt en een scalp treatment. Het is heel belangrijk om je eigen haar in goede conditie te houden, zodat het mooi blijft groeien.”

Crochet Braids
Crochet braids zijn razend populair! Steeds meer vrouwen zien de voordelen van deze haarstijl. Het is een techniek waarbij extra haar aan je eigen haar wordt geknoopt. Je kunt elk haar gebruiken, maar geliefde texturen zijn krullen en marley hair. Doordat je geen gebruik maakt van een weave baan, heeft je haar voldoende ‘ademruimte’ en kun je heel goed je eigen haar blijven verzorgen. Je kunt je crochet braids namelijk makkelijk wassen en insmeren met een olie of leave-in conditioner. Het is de perfecte hairstyle voor als je in transitioning fase zit of juist niet en gewoon lekker wil variëren.

Consuela
Dit is Consuela. Consuela is al heel lang natural en laat haar haar groeien. Voor de verandering wil ze heel graag crochet braids. Het liefst met haar dat het dichtst bij haar natuurlijk krullen ligt. Chantal kiest daarom voor Marley Hair. Marley hair heeft een iets lossere krul dan het haar van Consuela, maar is ook minder gedefinieerd en geeft een natuurlijk ogend effect.

crochet_braids_nubys_hairstyling2

 

Voor de gelegenheid werd Consuela eerst opgemaakt door make up artist Wendy Lindveld.

crochet_braids_nubys_hairstyling29

crochet_braids_nubys_hairstyling30

Wendy koos voor een make up look die je gemakkelijk overdag kan dragen, met mooie pastelkleuren.

Nu is het tijd voor het haar. Voordat de crochet braids worden ingezet, moet het haar schoon en fris zijn. Chantal wast het haar daarom eerst en geeft het een deep conditioning treatment.

crochet_braids_nubys_hairstyling9 crochet_braids_nubys_hairstyling10

Voor het wassen gebruikt Chantal Design Essentials Natural Curl Cleanser. Dit is een milde, sulfaat-vrije shampoo voor natuurlijk haar. Het bevochtigt het haar en maakt het zacht. Door de hoogwaardige natuurlijke ingrediënten soya, arnica en rose-hip wordt het haar niet alleen schoon, maar hydrateert en glanst het ook.

crochet_braids_nubys_hairstyling12

Daarna brengt Chantal de Design Essentials Deep Fortifying Treatment met een paar druppels Botanical Oils aan op het haar van Consuela. De combinatie van deze producten met een plastic kap zorgen ervoor dat de haarschacht diep doordrongen wordt en dat het haar en de hoofdhuid soepel worden gehouden.

crochet_braids_nubys_hairstyling14

Het haar wordt uitgewassen en er wordt Design Essentials Natural Almond & Avocado Leave-in Conditioner in het haar gedaan voordat het wordt uitgekamd met een afro kam. Dit doet Chantal heel voorzichtig. De leave-in conditioner bevat onder andere vitamine E, dat droog en/of beschadigd haar herstelt.

crochet_braids_nubys_hairstyling16

Om het haar sneller te laten drogen gebruikt Chantal een droger met diffuser.

crochet_braids_nubys_hairstyling32

Dit is de marley hair. Afhankelijk van de lengte en dikte heb je zo’n 2 tot 3 pakken nodig.

crochet_braids_nubys_hairstyling31

Het haar van Consuela wordt ingevlochten. Niet heel dun, omdat de Marley hair al heel dik is. Chantal gebruikt een crochet needle voor het inzetten van het haar.

crochet_braids_nubys_hairstyling22 crochet_braids_nubys_hairstyling23

Het inzetten gaat best snel!

crochet_braids_nubys_hairstyling24

En het eindresultaat!

crochet_braids_nubys_hairstyling25

Consuela: “Ik keek er ontzettend naar uit om weer eens een nieuwe haarstijl uit te proberen. Ik ben nu ongeveer 2,5 jaar natural en een beetje afwisseling vind ik af en toe wel leuk. Normaal gesproken gooi ik er dan een kleurtje in, vlecht ik mijn haar of ga ik voor Marley twists, maar de crochet braids heb ik nooit eerder geprobeerd. Ik was dan ook best nerveus.

Eenmaal bij de salon aangekomen werd ik heel warm ontvangen. Het vlechten ging lekker vlot en terwijl het haar werd vastgeknoopt, babbelden we gezellig over van alles en nog wat.

Ik ben uiteindelijk tevreden met de verandering. Ik ben eigenlijk een beetje een ‘change junkie’. Ik houd wel van iets drastisch, en dat waren de crochet braids zeker. Ik heb mezelf heel lang niet meer met langer haar gezien en helemaal niet zo vol! Ik heb nu een goed idee van wat ik kan verwachten wanneer mijn eigen haar uitgroeit, en daar kijk ik zeker naar uit!”

Crochet braids bij Nuby’s Hairstyling

Wil jij ook graag een keertje crochet braids uitproberen? Dan hebben wij leuk nieuws! Je krijgt namelijk korting op je eerste behandeling!

Prijzen

Volwassenen: Crochet braids (met eigen haar) + gratis hair treatment (wassen + voedingsmasker + eventueel puntjes knippen) de maand oktober voor €90 (normaal €120)

Kinderen t/m 12 jaar: crochet braids (met eigen haar) + gratis hair treatment (wassen + voedingsmasker + eventueel puntjes knippen) voor de maand oktober voor €75 (normaal €90)

Bij Nuby’s Hairstyling kun je, -met elk haartype – ook nog terecht voor:

 • Kleurbehandelingen
 • Flexi rodset krullen
 • Twist & braid out
 • Finger coils
 • Wahs & go
 • Vitamine en hoofdhuid behandelingen
 • Kleurbehandelingen (highlights)
 • Relaxen en curly
 • Knippen
 • Fohnen/tangen
 • Heren en kinderen knippen/scheren

Neemt contact op:

Nuby’s Hairstyling
Albrecht Durerweg 172
1328 TM Almere (wijk: Tussen de Vaarten)

Bel of whatsapp: 06-4991 5658

www.nubyshairstyling.nl

Facebook: Nubyshairstyling

Instagram: NubyshairAlmere

Twitter: Nubyshair

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm