Black Hair

Ruzie tussen ‘naturals’, ‘weavers’ en vrouwen met relaxers?

relaxed vs natural

Natural hair een trend? Inmiddels weten we wel beter. Je natuurlijke krullen omarmen is tegenwoordig geen trend meer, maar een mindshift. Het heeft allemaal te maken met zelfacceptatie en het leren houden van je haar. Maar inmiddels rijst de vraag: gaan sommigen daarin niet iets te ver?

Hoezo te ver?

Onder de groep vrouwen die met trots hun kroeshaar of krullen dragen, is er een (relatief gezien klein) groepje vrouwen dat zoveel van hun eigen haar is gaan houden, dat ze al het anderen als ‘slecht’ of ‘minder goed’ labelen. En met ‘al het anderen’ bedoel ik vrouwen die ervoor kiezen hun haar te relaxen, te vlechten (met nephaar) of te weaven. Regelmatig vinden er online heftige discussies plaats tussen ‘naturals’ en ‘weavers’, maar ook tussen naturals onderling. Want wanneer ben je nou een ‘natural’? Mag je als natural zo nu en dan wel een weave dragen of je haar laten vlechten of zelfs eens föhnen en glad tangen?

YouTuber Chescalocs praat erover in dit filmpje voor Essence Magazine.

En? Herkenbaar? Wat vind jij van de hele natural vs. relacer discussie?

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies