Black Hair

Rozenwater: Weldaad voor je haar

De roos is een symbool voor de liefde en schoonheid. Rozen zijn er in alle kleuren en hebben een heerlijke geur. Je kunt er heel gemakkelijk rozenwater mee maken. Rozenwater wordt vaak gebruikt in de geneeskunde, cosmetica en in de keuken. Je hebt vast wel eens gehoord over het gebruik van rozenwater voor je huid. Maar wist je ook dat rozenwater een weldaad voor je haar is?

De voordelen van rozenwater:

  • het heeft stimulerende eigenschappen en kan daarom worden gebruikt als een middel tegen haaruitval
  • het heeft hydraterende en voedende eigenschappen
  • door de  helende eigenschappen van rozen, kun je een hoofdhuid ontsteking er goed mee behandelen.
  • het maakt de haarlokken sterker en minimaliseert haaruitval
  • het heeft een verfrissende geur

Rozenwater (€6,50 De Tuinen)

Heb je eenmaal je rozenwater bemachtigd, dan is het goed om het direct in je haarverzorging toe te voegen. Hier enkele tips om direct mee aan de slag te gaan:

1. Gebruik rozenwater als een pre-po.Breng rozenwater direct op je hoofdhuid en haar aan. Enkele druppels is genoeg. Masseer de rozenwater rustig in je haar en laat het voor 20 minuten zitten. Was daarna je haar met een moisturizing shampoo.

2. Je kunt je shampoo verdunnen met rozenwater.

3. Mix rozenwater met dezelfde hoeveelheid glycerine en breng het aan op je hoofdhuid. Masseer rustig je hoofdhuid met je vingertoppen. Laat de mix voor een halfuur intrekken en was het er daarna uit. Dit kun je 1 keer per week doen.

4. Gebruik rozenwater als een spoeling. Na het gebruik van je shampoo, giet je een kop rozenwater over je haar.

5. Mix rozenwater met een aantal druppels jojoba olie en vitamine E. Breng de mix aan op nat haar en masseer het in. Wacht tien minuten en was je haar. Deze spoeling zorgt ervoor dat beschadigd haar door het gebruik van de stijltang, haardroger en door blootstelling aan de zon en zoutwater, weer herstelt wordt.

6. Gebruik rozenwater als je dagelijkse moisturizer. Spray wat rozenwater in je haar en seal het met je favoriete olie.

Dit zijn heel veel manieren om rozenwater aan je haarverzorging toe te voegen. Je hoeft natuurlijk niet alles in een keer uit te proberen. Begin bijvoorbeeld met een spoeling van rozenwater en onderzoek of dit bij jouw haar past…

succes!

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm