fenty beauty
Beauty

Rihanna lanceert Fenty Beauty en de wereld is enthousiast

Tenzij je onder een steen hebt geleefd, weet je natuurlijk al lang dat Rihanna vorige week haar langverwachte Fenty Beauty lanceerde. Op de avond van de lancering nodigde zij al haar Instagram volgers uit de onthulling te vieren in de Sephora op Times Square. Duizenden fans verzamelde zich om een eerste glimp op te vangen van Rihanna’s beauty lijn.

Fenty Beauty

 


Maar liefst twee jaar heeft Rihanna ervoor uitgetrokken om haar Fenty Beauty te ontwikkelen. Ze wilde niet zomaar haar naam op een lippenstift lijn of contour kit plakken. Haar make-up lijn is doordacht en bedoeld om alle vrouwen met elke huidkleur zich mooi te laten voelen. Daarom heeft Rihanna maar liefst 40 (!) kleuren foundations ontwikkeld. De lichtste tot de donkerste vrouwen vinden hun shade bij Fenty Beauty. Een goede basis is niet compleet zonder mooie contouren en een highlighter. Speciaal hiervoor zijn de Match Stix Trio ontwikkeld. Drie sticks, waarvan twee om te contouren en één voor de highlight. Ook deze zijn in veel tinten te verkrijgen. In tegenstelling tot de foundations en contour sticks, kiest Rihanna voor een universele lipgloss ‘one color fits all’. De Gloss Bomb is een roze nude lippenstift die bij iedere vrouw matcht.

Behalve make-up heeft Fenty Beauty ook tools zoals foundation borstels en een beauty blender.

Wat zeggen de Beauty Guru’s?

Iedereen is laaiend enthousiast over Fenty Beauty. Natuurlijk zijn er enkele producten die minder favoriet zijn, maar het feit dat Rihanna een lijn lanceert voor vrouwen met elke huidkleur, wordt door vrijwel elke beauty guru gewaardeerd. De leukste reviews (van beauty Youtubers met verschillende huidkleuren) vind je hier:

Patricia Bright

 


Eén van mijn favoriete Youtubers! Altijd eerlijke reviews. Ook als fan van Rihanna kan zij eerlijk zijn over de producten.

Raven Elyse


Raven heeft huid met acne. Goed om te zien hoe dekkend de foundation is.

Jennie Jenkins


Jennie Jenkins houdt van dekkende foundations. Werkt Fenty Beauty voor haar?

Sonjdra Deluxe


Deze Youtuber heeft bijna de hele collectie en laat ook swatches zien.

Fenty Beauty in Nederland?

Nee, helaas is er geen winkel in Nederland die Fenty Beauty verkoopt. Maar je kunt het natuurlijk wel online bestellen via Fentybeauty.com. Omdat de producten ook bij Sephora worden verkocht, kun je deze ook via hun webshop bestellen. Je betaalt dan 10 euro verzendkosten als je meer dan 75 euro besteed. Via de Engelse webshop Harvey Nichols betaal je ook 10 euro verzendkosten.

Met 40 tinten foundations om uit te kiezen, is het best wel lastig om online jouw kleur te vinden. Zoek een Youtuber die jouw huidkleur heeft en check haar review en de tint die zij gebruikt. Highlighters (Trophy Wife wordt geprezen), tools en de lipgloss moeten geen probleem zijn. En mocht je binnenkort naar Engeland gaan, dan kun je natuurlijk de Harvey Nichols binnen lopen.

Wat vind jij van Fenty Beauty?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm