Beauty

Review | Valse ‘plukjes’ wimpers

En ik ben er weer hoor. Met mijn valse wimpers ;). Mijn eerste ervaring met de one by one wimpers was heel goed. Ik heb er ruim 6 weken van kunnen genieten en was zeer tevreden over het natuurlijke resultaat. Natuurlijk zijn er ook andere soorten wimpers en met de feestdagen om de hoek, leek het mij leuk om het weer eens te proberen. Dit keer ging ik niet voor de one by one, maar voor simpele plukjes. Deze zien er zo uit:

valse_wimpers_

Ik liet de wimpers plaatsen bij  Bianca’s Trendz. Een hair en beauty salon in Amsterdam. Zij maakte gebruik van de wimpers van het merk Kleancolor. Kleancolor wimpers zijn gemaakt van natuurlijk mensen haar. Zoals je zit bestaan de plukjes uit meerdere haartjes; zo’n tien stuks per plukje. Ik kreeg de medium lengte. Deze zijn net iets langer, dan de one by one wimpers die ik liet zetten.

valse_wimpers_stoel

Van tevoren had ik al de instructie gekregen om geen mascara te dragen. De olie die in mascara zit, kan er namelijk voor zorgen dat de wimpers heel snel losraken. Dus het beste is het om zelfs twee dagen van tevoren geen mascara te dragen. Voor het aanbrengen van de wimpers kon ik gewoon plaatsnemen in een stoel. ” Het aanbrengen van de wimpers duurt maar 15 minuten”, verzekerde Bianca mij.

Allereerst natuurlijk even een before foto:

valse_wimpers_before

 

De wimpers werden plukje voor plukje aangebracht met speciale wimperlijm. Ik weet eigenlijk niet precies hoeveel plukjes ze heeft gebruikt. De plukjes worden tussen je eigen wimpers geplaatst. Dat gaat best snel. En je voelt er eigenlijk helemaal niets van. Ook kun je tijdens de behandeling gewoon je ogen open houden. Nou en binnen twintig minuten was het klaar en had ik vollere én langere wimpers:

valse_wimpers_after

valse_wimpers_after2

 

valse_wimpers_meg

 

Deze foto had ik trouwens drie dagen later gemaakt. Er was gelukkig nog geen plukje afgevallen. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik eerst toch best moest wennen aan de lengte van de wimpers. De vorige keer had ik iets kortere wimpers, die echt net iets langer waren dan mijn eigen wimpers. Plus met deze wimpers vul je als het ware je eigen wimpers op, waardoor je ook meer wimpers hebt (de one by one worden per haartje aan je eigen wimper haartjes bevestigt en eventueel nog opgevuld). Maar toen ik thuis kwam was ik eigenlijk heel tevreden. De wimpers hebben een mooie krul en zien er heel natuurlijk uit, omdat je niet van die dikke zwarte lijmresten ziet. Daarnaast test ik het altijd even bij mijn vriend en die vond het mij ‘best wel mooi staan’ en zei ‘dat mijn ogen er mooier door worden’. Daar heeft ie best gelijk in. Je krijgt echt een mooiere oogopslag door langere, vollere wimpers.

Een groot bijkomend voordeel van deze wimpers is dat je er maximaal 20 minuten voor in de stoel zit. De wimpers blijven zo’n 3 weken zitten. Dan moet je wel voorzichtig zijn met douchen, want er mag niet teveel water op komen. Mascara kan je  niet gebruiken (niet dat het nodig is). Je moet ook voorzichtig zijn met make up removers die olie bevatten, want hierdoor kunnen de wimpers ook los raken.

One by one vs. Plukjes

Wil je graag wimpers maar weet je niet of je voor de ‘one by one’ of ‘plukjes’ moet gaan? Dit zijn naar mijn ervaring de voordelen van plukjes ten opzichte van one by one:

1. De tijd. Voor one by one lag ik zo’n 2 uur met mijn ogen dicht in een stoel.
2. Het geld. De plukjes aanbrengen is vele malen goedkoper. Vooral als je besluit om het eenmalig of niet zo vaak te doen, kun je beter voor de plukjes gaan.
3. De one bye one wimpers moest ik elke dag kammen met een borsteltje. Deze wimpers staan na een nacht slapen nog steeds de goede richting op.
4. Je hoeft niet om de paar weken de wimpers op te gaan vullen en kunt ze zelf verwijderen met vaseline.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook nadelen van de plukjes ten opzichte van de one bye one:

1. Omdat de wimpers vooral zijn om op te vullen, is het toch iets minder natuurlijk dan de one by one.
2. One by one wimpers blijven zo’n zes weken mooi zitten. De plukjes blijven tot 3 weken.
3. Met de one by one wimpers kun je gewoon gaan zwemmen (voor zover je dit in de winter gaat doen)

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Al met al zijn ze beide leuk hoor. Het is meer wat je ervoor over hebt, denk ik.

Ook mooie wimpers tijdens de feestdagen?

In ieder geval heb ik een hele leuke korting kunnen regelen voor MBH lezeressen. Dus misschien leuk om eens voor de feestdagen te proberen! Bij Bianca’s Trends kun je kiezen tussen de plukjes of de one by one. Deze worden dan gedaan met echte vossenhaar.

valse_wimpers_biancas_trends

Prijzen:
Plukjes: 20 euro + gratis epileren
One bye one: 50 euro (i.p.v. 70 euro)
Daarnaast kun je ook haarbehandelingen doen:
Weave: 55 euro (knippen + stylen 75 euro)
Pruik laten maken: 75 euro (i.p.v. 100 euro)

Telefoon: 06 203 104 03 (ook via whatsapp)
Mail: biancastrendz@gmail.com
Facebook: Biancastrendz

Laat me weten of je ook voor valse wimpers gaat !

xoxo

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm