Black Hair

Review | Taliah Waajid Moisture Clenz

taliah_Waajid

Ken je de droogshampoos? Dat zijn shampoos die je kunt gebruiken zonder het haar nat te maken. Lekker makkelijk als je even geen tijd hebt om je haar te wassen, maar toch een opfrisbeurt nodig hebt. De Moisture Clenz van Taliah Waajid is zo’n soort shampoo, die haar en hoofdhuid schoonmaakt, maar niet uitdroogt. Het leek mij een super goede gelegenheid om dit product te testen met mijn box braids!

Prijs?
+/- 8 euro

Waar te koop?

De producten van Taliah Waajid zijn te koop bij verschillende Afro Cosmetica shops

Ingrediënten:

ingredienten-Taliah_waajid_moisture-Clenz

Deionized water (Aqua), DMDM Hydantoinl Tea Tree Oil, Yellow #10, Peppermint Extract (Mentha Piperit), Isopropanol, Fragrance, (Parfum), Green Tea Oil Extract, (Camellia Sinensis), Blue #1.

Wat belooft het?

Taliah Waajjid Moisture Clenz kun je gebruiken tussen je wasbeurten. Het maakt je haar en hoofdhuid schoon en is ideaal voor dames(en heren) met vlechten, twists, weaves dreadlocks en andere haarstijlen waar normale shampoo niet makkelijk op aan te brengen is. Daarnaast verwijderd het vieze luchtjes, geeft het het haar een frisse, schone geur en stopt het een jeukende hoofdhuid.

Wat doet het?
taliah_waajid_Moisture_clenz
De spuitfles van de Moisture Clenz ligt lekker in de hand en is makkelijk in gebruik. Toen ik mijn box braids een week in had, begon ik met de Moisture Clenz. Het eerst wat mij opviel was de geur. Het ruikt heel erg naar een mix van alcohol en kruidige thee. Niet bepaald lekker. Toen ben ik pas goed naar de ingrediënten gaan kijken. En er zit inderdaad alcohol in deze droogshampoo.

Isopropanol is de naam van deze alcohol. Het is een alcohol dat wel vaker wordt gebruikt in haar producten om het haar schoon te krijgen en om andere ingrediënten in haar producten beter te laten absorberen in het haar. Echter, zorgt isopropanol ook voor droog haar, wat in ernstige gevallen kan leiden tot breekbaar haar. Maar dat is alleen wanneer je het echt in zijn pure vorm gebruikt.

In elk geval heb ik het dus geprobeerd. Ik heb niet op mijn haar gespoten, alleen op mijn hoofdhuid. Het voelde heel koel aan en mijn hoofdhuid tintelde een beetje. Mijn haar rook wel frisser, maar ik vind deze frisse geur niet lekker… Daarnaast vond ik toch dat het mijn haar uitdroogde. Eigenlijk adviseren ze je daarom ook om na het gebruik van de Moisture Clenz een leave in conditioner en/of moisturizer te gebruiken. Dat klinkt wel logisch, aangezien je na het gebruik van een normale shampoo ook een leave in conditioner gebruikt. Ik gebruikte voor de tweede keer wel een leave in en sealde met een olie. Dit gaf al een veel beter resultaat. Mijn haar was niet meer droog en was schoon.

Conclusie
Ik irriteer me toch teveel aan de geur en het feit dat de alcohol naar mijn idee zo erg aanwezig is. Daarnaast maakt een echte shampoo het haar toch wat beter schoon. Dus dit is een prima product voor als je geen tijd hebt om je haar te wassen, maar zeker niet als vervanger van de shampoo.

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm