Black Hair

Review || Sheado Haarproducten op Relaxed haar

Toen Dominique Chantal Snip tijdens de FabVisie beurs haar ‘Sheado’ presenteerde, was ik direct nieuwsgierig. Het is een haarverzorgingslijn met natuurlijke en biologische ingrediënten speciaal voor kroeshaar en krullen. Mijn haar is gerelaxed, maar toch wilde ik het graag uitproberen. Ik heb al vaker haarproducten gebruikt die volledig natuurlijk zijn en dit werkt ook prima op mijn haar. Van Dominique kreeg ik samples toegestuurd van haar complete lijn. Bestaande uit een shampoo, deep conditioner, leave in conditioner en een vloeibare haarboter. Eigenlijk alles wat je nodig hebt, om je haar te verzorgen. Ik zal per product vertellen hoe ik het heb ervaren op mijn haar.

Green Tea & Chamomile Shampoo (€16,95 | 250 ml)
Dit is een sulfaat vrije clarifying shampoo. Dat betekent dat het je haar helemaal schoonmaakt, zonder de toevoeging van sulfaten, parabenen en minerale olie: producten die je haar schade kunnen aanbrengen. Ik gebruik meestal wel shampoo met sulfaten erin. Eigenlijk heb ik daar niet echt negatieve ervaringen mee. Een tijdje terug heb ik ook een natuurlijke shampoo geprobeerd, zonder sulfaten en dergelijken. Het rare vond ik toen dat wanneer ik de shampoo uit mijn haar waste, mijn haar heel hard aanvoelde en in de knoop ging zitten. Ik greep direct naar een conditioner om mijn haar weer zacht te maken.
Ik heb de Green Tea & Chamomile Shampoo nu twee keer gebruikt. Toen ik de shampoo op mijn haar aanbracht, was het makkelijk te verspreiden. Het schuimde niet direct, maar dat had ik ook niet verwacht. Bij de tweede en derde keer shampoo-en schuimde de shampoo al veel meer. Toen ik het uitwaste, voelde mijn haar toch wel weer hard aan en was het haar aan elkaar geknoopt. Waarschijnlijk is dit het effect van natuurlijke haarproducten op relaxed haar? Het voordeel was wel dat mijn haar echt schoon was. Dus de shampoo had zijn werk gedaan! Tijd voor de deep conditioner!

Sheabutter & Rasberries Deep Conditioner (19,95 | 250 ml)
Mijn haar is echt dol op conditioners. Ik gebruik dan ook altijd heel veel en laat het lekker lang intrekken. Vaak met behulp van een haardroger (20 minuten). Op de beschrijving van de conditioner staat dat de inwerktijd 20 minuten is en dat je geen hitte hoeft te gebruiken. Hartstikke handig, want dan hoef ik tenminste niet stil op een plekje te zitten, maar kan ik lekker dingetjes in het huis doen. Toen ik een klein beetje van de conditioner in mijn handpalm deed, voelde het direct al zacht aan. De conditioner breng ik altijd voor de spiegel aan, zodat ik goed kan zien dat ik mijn hele haar insmeer met de conditioner. Daarna deed ik precies wat er in de beschrijving stond en liet het 20 minuten, zonder gebruik van hitte, intrekken. Ik deed wel een plastic kapje op, dat vind ik makkelijker.
Toen was het tijd om de conditioner uit te wassen. Ik doe dit altijd met lauw water. Tijdens het uitwassen van de conditioner, voelde mijn haar zacht aan. Alleen was mijn haar niet zo zacht als ik gewend ben met het gebruik van mijn andere conditioners. Het viel me wel op dat mijn haar een zeer natuurlijke glans had, toen ik onder de douche vandaan kwam.

Honey Love Hairmilk (€16,95 | 250 ml)
Dan de Honey Love Hairmilk. Dit is een leave-in conditioner die onder andere sheabutter en castor olie bevat. Ik vind het fijn om een leave-in conditioner op vochtig haar aan te brengen. Dit deed ik dus ook. Ik heb ervoor gezorgd dat ik mijn hele haar insmeerde met de leave-in. Het fijne van deze leave-in, is dat het niet zwaar aanvoelt. Het is niet zo dat je het aanbrengt en je haar heel zwaar en vet aanvoelt. Na het aanbrengen van de leave-in, wacht ik meestal tot mijn haar voor zo’n 80% droog is, voordat ik het ‘seal’ met een olie. Wat mij opviel aan de Honey Love Hairmilk, was dat mijn haar na een uur helemaal niet droog aanvoelde. De leave in, had zijn werk dus gedaan!

Liquid Gold Hairbutter (€17,95 | 250 ml)
Dit is echt mijn favoriet van de hele lijn. Nadat ik de leave-in had aangebracht en mijn haar voor 80% droog was, heb ik de haarboter aangebracht. Deze hairbutter bevat onder andere sheabutter en kokosolie (mijn lievelings olie). Het is, net als de leave in, heel erg licht, maar doet direct zijn werk. Het gaf een hele mooie glans in mijn haar en mijn haar voelde superzacht aan. De hairbutter gebruik ik nu om de ene dag voordat ik ga slapen. Soms in combinatie met de leave in conditioner. Soms ook niet.

Al met al, ben ik heel positief over de lijn. Dat de shampoo mijn haar stroef maakt, vind ik jammer. Maar ik vraag me dus af of dit normaal is bij het gebruik van natuurlijke haarproducten. Of gebeurt dit alleen bij relaxed haar? De combinatie van de leave in en hairbutter is voor mijn haar fantastisch. Die zou ik zeker aanschaffen. Het enige struikelblok van de haarproducten, is wat mij betreft de prijs. Het voordeel daarvan weer, is dat je er wel 100% natuurlijke producten voor terug krijgt!

Wil je ook graag een product van Sheado proberen? Speciaal voor moederdag geeft Sheado 2x de Honey Love Hairmilk, t.w.v. €16,95, weg! Doe mee!

Heb jij ook al producten van Sheado geprobeerd? Wat vind jij ervan? Laat hier je comment achter.

www.sheado.nl

* UPDATE* Ook nieuwsgierig naar waarom mijn haar zo stroef aanvoelde na het gebruik van de shampoo? Lees het antwoord hier!

 

 

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm