Black Hair

Review | Rehydrating Shampoo – Curl Care by Dr. Miracle

curlcare_rehydrating_shampoo

Onlangs besefte ik dat ik al een hele poos de Rehydrating Shampoo van Curl Care by Dr. Miracle gebruikt. Ik kocht hem een tijdje geleden tijdens een spontaan dagje winkelen. Ik heb altijd de producten van Dr. Miracle in de afro shops zien liggen, maar nooit de behoefte gehad om een product te kopen. Reden: de naam. Wie noemt zichzelf nou Dr. Miracle? Ik bedoel, dan moet je wel heel erg zeker van jezelf zijn. Ik dacht: dat is een marketingstunt en ik trap er niet in. Jarenlang heb ik de producten genegeerd, tot het moment dat ik dus die bewuste dag spontaan ging shoppen. Wat ik wel echt fijn vond, was dat mijn haar na het wassen echt heel erg zacht aanvoelde.

Door de opkomst van een grote groep ‘naturalista’s’, heeft Dr. Miracle – vooral bekend om de haarproducten voor relaxed haar- vorig jaar een nieuwe productlijn gelanceerd dat zich focust op natuurlijke krullen. Curl Care by Dr. Miracle bestaat uit 6 producten die allemaal vrij zijn van sulfaten en parabenen en beloven je krullen zacht, glanzend, sterk en mooi te houden. Voor wel 12 uur! Allemaal mooie beloftes. Helaas, kan ik niet oordelen over de werking ervan op krullend haar, want mijn haar is relaxed. Maar ik kan natuurlijk wel beschrijven wat het met mijn haar doet!

Prijs?
€8,95 voor 355 ml

Waar te koop?
Waarschijnlijk bij je lokale afro shop

Ingrediënten:

curlcare_shampoo_ingredienten

Wat doet het?
Toen ik de shampoo voor het eerst gebruikte, moest ik even wennen aan de geur. Ik vind dat het een beetje naar snoep ruikt; een kauwgum snoepje met mint. Maar dat is ook niet zo raar. Een van de ingrediënten in deze shampoo is menthol. Menthol wordt wel vaker gebruikt in haarverzorgingsproducten. Het verkoelt en  stimuleert de bloedcirculatie op de hoofdhuid.Op de verpakking staat dat je, na het aanbrengen van de shampoo in je haar, het voor 1 minuut moet laten intrekken voordat je het eruit wast. Het effect hiervan is, dat je echt de werking van de menthol voelt. En dat voelt heerlijk verkoelend aan. Maar, ik moet eerlijk zeggen dat ik begrijp dat niet iedereen het een fijn gevoel zal vinden. Vooral als je niet tegen menthol kan, moet je deze shampoo laten liggen. Voor mij is het dus wel een pluspunt.

curlcare_DrMiracle_shampoo

De shampoo is vrij van sulfaten, maar bevat wel een ander vervangend ingrediënt dat het haar op een mildere wijze schoon maakt: cocamidopropyl betaine. Dit ingrediënt wordt vaker gebruikt als vervanging voor SLS. Het is minder irriterend voor de hoofdhuid, maar direct ook minder efficiënt, omdat het niet alle viezigheid uit je haar kan halen. Ik merkte ook direct dat ik, in vergelijking met het gebruik van een sulfaat shampoo, minder schoon haar had na het wassen. Als je veel styling producten gebruikt, zul je de shampoo heel vaak moeten gebruiken om je haar schoon te krijgen. Gebruik je zelf weinig producten in je haar, dan is je haar na twee keer wassen beter schoon. Een voordeel van de afwezigheid van SLS en de aanwezigheid van verzorgende ingrediënten als honing, kokosolie en jojobaolie, zorgen ervoor dat mijn haar na het wassen, gevoed en gehydrateerd aanvoelt.

Conclusie
Ik ben heel erg dol op deze shampoo. Vooral het stimulerende effect van de menthol vind ik een heerlijk gevoel. Ik ben blij dat na het gebruik van de shampoo mijn haar heel erg gehydrateerd aanvoelt. Om mijn haar echt goed schoon te krijgen, heb je wel meerdere wasbeurten nodig, maar dat komt bij mij niet zo vaak voor. Ik zou deze shampoo zeker weten aanraden!

www.curlcarebydrmiracles.com

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm