Reviews

Review | MaghreBeauty Pure Argan Oil Lavender

maghre_beauty_argan_olie

Laat ik beginnen met vertellen dat ik de hele hype rondom argan olie een beetje had overgeslagen. Opeens bevatte alle haar- en huidverzorgingsproducten pure argan olie. Ik was al tevreden met kokosolie en castorolie, dus wat zou argan olie nog toe kunnen voegen aan mijn haarverzorging? Daarnaast had ik er heus wel een keertje aan geroken, maar ik vond de geur niet bepaald aantrekkelijk.
Toen we op het Pearl Event stonden, stond naast ons een stand dat pure argan olie verkocht: MaghreBeauty. Ik kreeg een flesje pure argan olie met lavendel mee om te proberen.

Maghre Beauty is een jong, Nederlands bedrijf (gestart in 2012) dat huid- en haarproducten op de markt brengt met 100% natuurlijke ingrediënten. In alle producten is argan olie het hoofdingrediënt. De producten die ze tot nu toe op de markt hebben gebracht zijn: pure argan olie, face mask, body soap en shampoo.

Prijs

€24,95 voor 50 ml
€34,95 voor 100 ml

Waar te koop?

www.maghrebeauty.nl

Wat belooft het?

MaghreBeauty Pure Argan Oil Lavender bevat 100% pure en gecertificeerde argan olie met een vleugje lavendel extract. Het is een lichte, droge olie die heel snel de huid intrekt. je kunt het ook gebruiken voor je haar en nagels. Argan olie is buitengewoon rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren. De olie trekt snel in het haar en geeft het een mooie glans, zonder dat het heel zwaar aanvoelt. Beschadigd haar wordt herstelt, de haar elasticiteit wordt verbeterd en haargroei wordt op een gezonde manier gestimuleerd. Ook zorgt het ervoor dat de huid geen vocht verliest. Argan olie bevat vitamine E en het ingrediënt squaleen, dat de elasticiteit van de huid verbeterd. Daarnaast is het ook een wondermiddel tegen eczeem en psoriasis.

Mijn ervaring

maghre_beauty_argan_oil_2

Ten eerste ben ik blij met de verpakking van dit product. Het is een lange smalle fles die goed in de hand licht en met het pompje krijg je de olie eruit. Heel handig dat het een pompje heeft en niet gewoon een draaidop, want nu komt er niet teveel uit. Zou zonde zijn, want de olie is best duur.

Ik heb de olie voor het eerst gebruikt na het wassen van mijn haar. Ik had een co-wash gedaan, vervolgde met een leave in en deed daarna de olie in mijn haar. Wat een heerlijke geur! Als je van lavendel houdt, dan kan je hier echt van smullen. De olie is inderdaad heel erg licht, maar voelt echt heel zacht aan en trekt heel snel in je haar. Hierdoor was ik de eerste keer geneigd om meer olie in mijn haar te doen. Maar in totaal heb ik misschien tien pompjes gebruikt. Omdat mijn haar nog wat vochtig was en ik een beetje bang was dat de olie toch iets te licht zou zijn, heb ik nog wat kokosolie aangebracht op mijn haarpunten. Toen mijn haar droog was kon ik pas echt ervaren wat de argan olie voor mijn haar had gedaan. Het was echt ongelofelijk zacht! Ik heb het nog nooit zo zacht ervaren. Echt niet. Vooral mijn uitgroei was heel zacht, wat het kammen veel gemakkelijker maakte. De dagen tussen mijn wasbeurten gebruik ik het nu voor het slapen gaan. Vooral voor de uitgroei en de haarpunten vind ik het heerlijk. Daarnaast geeft het ook nog eens een hele mooi, natuurlijke glans aan mijn haar. Ik heb wel gemerkt dat de argan olie niet werkt voor het echt goed moisturizen van mijn haar. Vandaar dat ik altijd nog  kokosolie of Jamaican Black Castor olie toevoeg.

Je kunt de olie ook voor je huid gebruiken. Dat heb ik ook geprobeerd en ook dat werkt heel fijn. Het trekt snel in en de huid voelt zijdezacht. Sinds een tijdje gebruik ik de Oil Cleansing Method om mijn huid te reinigen. Hiervoor gebruik ik Jamaican Black Castor Oil. En nu ik de argan olie had, bedacht ik dat deze olie wel een goede toevoeging zou zijn. En dat is het zeker! Ik zal hier wel een keer een andere post over schrijven.

Conclusie
Alhoewel ik er niet van overtuigd ben dat ik alleen met argan olie mijn haar goed kan bevochtigen (deze olie is daar gewoon echt veel te licht voor), vind ik het wel een hele goede toevoeging aan mijn haarverzorging. Ik merk het echt direct als ik het niet hebt gebruikt. Het maakt mijn haar zoveel zachter, waardoor het makkelijker te behandelen is. Ik denk dat het ook heel goed werkt als je in je transitioning periode zit of als je juist helemaal natural bent. Je krullen worden er heel zacht van en de glans die het je haar geeft is ook mooi. Daarnaast kun je het ook voor je huid gebruiken. Ik vind de geur echt heerlijk. Het blijft de hele dag ruiken. Houd je niet van lavendel? Dan kun je ook de pure variant kopen. Die ruikt niet lekker, maar zou je eventueel kunnen mixen met een essentiële olie die jij wel lekker vindt ruiken.

De enige obstakel is natuurlijk de prijs. Argan olie is een dure olie. Als je een goedkope vindt, is dat waarschijnlijk geen 100% pure argan olie. En dat maakt echt wel een groot verschil. Ik schat dat ik met deze fles zo’n 4 maanden kan doen en dan valt het in principe wel mee. Anders kun je altijd eerst een kleinere fles proberen om te kijken hoe je het aan je eigen haar routine kan toevoegen.

Laat me weten of je ook al argan olie gebruikt! Ik ben ook heel benieuwd wat je ervan vindt en op welke manier je het gebruikt.

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm