Black Hair

Review | Killon Clipin Extensions

Killon03

Ik ben niet het type dat graag mijn haar gaat weaven. Alhoewel ik soms echt prachtige creaties zie, is het voor mij gewoon niet zo weggelegd. Ik word gek van de jeuk. Hetzelfde heb ik trouwens met vlechten, maar naar mijn idee gaan die wat sneller ‘losser’ zitten. Desondanks vind ik het zo nu en dan toch best leuk om mijn haar te verlengen. Daarom heb ik thuis altijd standaard een pak haar en clips om in een ochtend heel snel mijn haar wat langer te maken. Heel simpel: ik knip een aantal banen uit de weave, naai de clipjes aan het haar en plaats de banen in mijn haar. Maar eigenlijk kan het nog simpeler. Met de Clipin Extensions van Killon bijvoorbeeld!

Ik heb extensions, waar de clips al waren ingenaaid, wel vaker in de afro shops zien liggen, maar nooit gekocht. Het leek mij niet handig, omdat ik mij niet kon voorstellen dat alles zou passen. Als je zelf de weave banen knipt, kun je veel preciezer werken.

De Killon Clipin Extensions zijn in verschillende kleuren, structuren(helaas geen kroeze krullen) en lengtes te verkrijgen. Ook kun je kiezen tussen echt haar (Indian) en synthetisch haar. Ik kreeg body wave van 45 centimeter opgestuurd, 100% Indian Hair, kleur 1B, €99,95.

Voordelen:

1. Hoge kwaliteit Indiaas natuurlijke mensenhaar, zijdezacht, gezond en duurzaam.
2. KILLON selecteert alleen Remy gesorteerd haar, dit houdt in dat alle haarschubben in dezelfde richting staan. Hierdoor zullen de haren niet snel klitten of knopen en geeft het een mooie glanzende bos haar.
3. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.
4. Hoge klanttevredenheid.
5. De Clipin Extensions van KILLON zijn zeer gemakkelijk toe te passen.
6. Sterke klips.

Als eerste even de verpakking:

Killon00

Killon01

Op de achterkant staan tips over de verzorging van de extensions…

Killon02

…en instructies voor het wassen van het haar.

Killon03

Eén pakje bevat ongeveer 100 gram haar en zou genoeg moeten zijn om je haar mee op te vullen

Aantal klips:
1 strook * 20 cm breed / 4 klips
1 strook* 17 cm breed / 3 klips
2 stroken * 15 cm breed / 3 klips
4 stroken * 7,5 cm breed / 2 klips

Een hele set bevat 21 klipjes..

Killon_08

…waaronder deze smalle stroken met 1 clip. Inmiddels zijn de smalle stroken met 1 clip eruit gehaald. Je krijgt nu 4 stroken met 2 clips(zoals hierboven beschreven).

Toen ik het haar uitpakte, was mijn eerste gedachte dat het niet genoeg zou zijn. Mijn haar valt op mijn schouders. De extensions zijn 45 centimeter lang, dus echt heel veel langer dan mijn eigen haar. Je hebt dan dus voldoende nodig om het er goed uit te laten zien. Verder voelde het haar wel zacht aan. Dat golvende vind ik wel leuk.

Even proberen dus.

Killon_2

Ik ben onderaan begonnen. Scheiding gemaakt en clipin met drie clipjes in gedaan.

Killon_curl_wand

Omdat mijn eigen haar stijl is, heb ik tussen de scheidingen door, het haar gekruld met mijn curling wand van Babyliss.

Killon_5

En toen waren alle clipjes op! Ik was tot de helft gekomen. Ik had toen nog wel wat van die smalle stroken over. Ik had ook nog geprobeerd om de ruimte tussen de extensions te vergroten, maar dan krijg je helaas een te groot verschil en lijkt het juist veel dunner.

Killon_side

Om mijn eigen haar en de extensions goed te laten mengen, heb ik voor de andere helft weer de curling wand gebruikt. Ik heb wel hele dikke plukken genomen, om de krullen gelijk te maken aan de body wave structuur van de extensions.

Killon_hair_back

Hier zie je wel dat er echt een duidelijk verschil is tussen mijn eigen haar en de extensions. Ook veel kleurverschil. Waarschijnlijk heb ik toch kleur #2 nodig van de Killon Clipin Extensions.

Killon_front

Dus heb ik maar een halve staart gemaakt, zodat het verschil in lengte van mijn eigen haar en de extensions minder op zou vallen. Dat vond ik best oké.

Ik heb de extensions twee dagen ingehad. Natuurlijk ’s avonds wel uit gedaan. En ’s ochtends weer ingezet. Een klein beetje bijgewerkt met de curling wand en ik was good to go! Over de kwaliteit van het haar ben ik best tevreden. Ik heb een keer Brazilian hair gehad en ik irriteerde me zo dat het in mijn nek altijd zo ging klitten. Ik had met dit haar daar niet zoveel last van. Maar ik heb het ook niet voor een hele lange periode getest (maar twee dagen), dus misschien is dat ook een beetje oneerlijk. Wat ik ook fijn vind, is dat er niet zoveel haar vanaf valt.

Wat eigenlijk het gemak moet zijn, is ook direct een nadeel. Omdat de lengte van de weave banen al zijn bepaald, is het passen en meten met de extensions. De hele smalle banen hebben voor mij niet echt een toegevoegde waarde. Ik heb liever lange banen die over de hele breedte kunnen worden aangebracht. Daarnaast heb je niet genoeg aan één pak, als je zo’n lange lengte neemt en je eigen haar kort is.

Hou je van gemak? Ben je niet zo handig in het zelf naaien van de clipjes? En vind je de verdeling van de lengtes geen groot probleem? Dan zijn de Killon Clipin Extensions een aanrader. De prijs is gemiddeld in verhouding tot de kwaliteit. Ben je niet zeker over de kleur die je moet hebben? Dan kun je – heel handig- een kleurenring bestellen!

Voor meer informatie over Killon ga je naar www.killonbeauty.com

Gebruik jij weleens clip in extensions?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm