Review | Heutiful Hair Steamer

heutiful_steamer1
Voor de beste haarbehandelingen hoef je tegenwoordig eigenlijk niet meer naar de kapper. Er zijn zoveel professionele haarproducten op de markt voor thuisgebruik, tel daar de miljoenen hair YouTube filmpjes bij op, en je kunt jezelf bijna haarstylist noemen!
Al een tijdje aasde ik op een haarstomer. Ik had al veel goede verhalen gelezen over het regelmatig gebruik van een stomer. Het zou je haar goed hydrateren en droog haar tegen gaan. Vroeger, als ik naar de kapper ging, kreeg ik ook altijd een stoombehandeling. Mijn haar voelde dan echt super zacht en goed gevoed. Toch heb ik er nooit aan gedacht om zelf een stomer aan te schaffen. Ik bedoel, een goede conditioner + een warme doek geeft mijn haar ook voldoende moisture. Maar toen ik voor het eerst over de Huetiful Hair Steamer las, begon het te kriebelen. Een stomer voor thuisgebruik, dat leek me ideaal.
Begin dit jaar ontmoette ik de eigenaar van Huetiful Hair Steamer: Ken Burkeen. We hebben een tijdje zitten praten en hij was echt super enthousiast over zijn product(logisch..i know) en gaf me een Huetiful Hair Steamer cadeau. Dat was al begin dit jaar en ik schaam me dat ik nu pas mijn ervaring met jullie deel. De reden is eigenlijk, dat ik het een tijdje niet hebt gebruikt. Gewoon vanwege tijdgebrek. Maar toen ik het een maand geleden weer uit de kast haalde, had ik meteen spijt dat ik het zo lang had laten liggen. Ik heb meteen foto’s gemaakt om te laten zien hoe het werkt.
Hierbij dus!
Wat belooft het?
De Huetiful Hair Steamer herstelt en hydrateert het haar 5x  effectiever dan enkel het gebruik van een deep conditioner of olie behandeling, Door het gebruik van de stomer voorkom je droog haar en gespleten puntjes. De resultaten worden bereikt doordat de stoom de haarschubben opent en de conditioner diep in het haar laat dringen. Hierdoor wordt de vochtbalans van je haar weer herstelt. Een super product dus!
heutiful_steamer2
Het apparaat zit in een grote doos verpakt. Het bestaat uit allerlei losse onderdelen. Als je het voor het eerst gebruikt, moet je hem zelf in elkaar zetten. Er zit een handleiding bij en is echt een makkie. Ik heb de doos bewaard om de stomer in op te bergen als ik hem niet gebruik. Ik hoef dan alleen maar de kap eraf te halen.
heutiful_steamer3
De Huetiful Hair Steamer is een Amerikaans product en eigenlijk nog niet gemaakt voor de Europese markt. In Europa hebben we 220 volt. Terwijl in Amerika een systeem is van 110 volt. Ook de producten zijn gemaakt om op 110 volt te werken. Daarom krijg je bij je haarstomer een verloopstekker. Dit werkt gewoon prima.
heutiful_steamer4

De stomer is heel erg compact en bedoeld om op tafel neer te zetten. Echter, kan ik niet er niet onder als het gewoon plat op tafel ligt. Daarom moet ik er altijd 3 tot 4 dikke boeken onder leggen.

heutiful_steamer5

Dit is het waterreservoir. Het water dat erin moet, mag niet over de streep komen.

heutiful_steamer6

Wist je dat je de  stomer ook als gezichtsstomer kan gebruiken? Dit is het mondstuk ervoor. Die wordt er ook bijgeleverd. Ik heb het zelf nog maar één keer geprobeerd.

heutiful_steamer7

Nadat de stekker in het stopcontact zit, kun je het water erin doen. Ik gebruik hiervoor een maatbeker van mijn strijkijzer.

heutiful_steamer8

Daarna mag ie aan. Er zijn twee knoppen. Eéntje is voor stroom en de ander is de Ozone. Dit is eigenlijk de ‘magie’ van deze stomer. Zodra je dit lampje aanmaakt, zie je een blauw/groene kleur in het waterreservoir. De reguliere stoom wordt hiermee omgezet in ‘Ozonized steam’Ozonized steam neutraliseert bacteriën op de hoofdhuid. En dat is ideaal als je last hebt van haarroos, een jeukende hoofdhuid of een droge hoofdhuid.

heutiful_steamer10

Na ongeveer 2 tot 3 minuten begint het water te koken. Zie je ook het licht van de Ozone?

heutiful_steamer11

En daar is de stoom! Best veel hè?

heutiful_steamer12

En zo zit ik onder de kap. Mijn haar heb ik hier trouwens eerst gewassen met een sulfaat vrije shampoo. Daarna heb ik de conditioner gebruikt van Aubrey Organics. Vervolgens een plastic cap op. Het paarse bandje dat je ziet, hoort ook bij de Huetiful Hair Steamer. Het vangt het vocht op. De eerste keer dat ik dit apparaat gebruikte, was ik vergeten de band om te doen en zat ik de hele tijd het water uit mijn gezicht te deppen. De band is dus echt ideaal.

heutiful_steamer13
 

Na 20 minuten hoor je een piep en slaat de stomer af. Al het vocht dat in de kap blijft hangen, wordt aan de randen opgevangen. Door de dop eraf te halen, kun je het water eruit laten lekken.  In het waterreservoir blijft altijd nog een beetje water over. Dit kun je er ook heel gemakkelijk uit schenken.

Na de stoombehandeling, kun je direct aan je haar voelen dat er iets is gebeurd. Mijn haar voelt heerlijk zacht en gevoed. Ik was de conditioner uit, bind mijn haar in een t-shirt om even te drogen. Vervolgens doe ik er een leave in conditioner en olie in. Wat ik heb gemerkt sinds ik de stomer gebruik, is dat mijn haar veel langer vocht behoudt. Het is heerlijk zacht en makkelijk te kammen. Waar ik vroeger elke dag een leave in conditioner en/of olie gebruikte, kan het nu in principe om de dag. Ik vind het echt een aanrader voor alle typen haar. Als je natural bent, maakt het je krullen zachter en minder droog. Als je transitioner bent (relaxer naar natural), is het perfect om je uitgroei zacht te houden zodat je de twee texturen makkelijker kunt onderhouden. En als je relaxed haar hebt, helpt het om de vochtbalans te behouden.

huetiful_steamer_before_after
Links: droog haar en vooral droge haarpunten.
Rechts: na de huetiful steamer is mijn haar weer gevoed. Geen droge punten meer!

Zitten er dan geen nadelen aan? Toch wel. Ik heb gemerkt dat het met de stomer heel moeilijk is om de achterkant (dus het haar in mijn nek), te bereiken. De stoom komt vooral boven op mijn hoofd en aan de voorkant. Ik heb al eens geprobeerd om de stomer wat lager te zetten (en mijn hoofd wat dieper in de kap), maar dat hielp niet. Het enige wat je nog wel kan doen, is je hoofd andersom in de kap doen. Maar ik vind dat zo tijdrovend, want dan zou je dus twee keer 20 minuten onder de kap moeten. En het zit ook heel ongemakkelijk. De achterkant van mijn haar mist dus eigenlijk de hele stoombehandeling. Jammer.

Conclusie
Huetiful Hair Steamer is een must have in jouw haarverzorging. Ik ben er echt heel blij mee. Als het niet zoveel tijd zou kosten, zou ik het elke week gebruiken. De Huetiful Hair Steamer kost € 125,- en is verkrijgbaar via www.naturalblackhair.nl. Natuurlijk is het best een investering, maar het is zeker de moeite waard!

Ik zag trouwens dat Huetiful Hair Steamer niet op voorraad is. Je kunt wel op de mailinglist. Dan ontvang je een mailtje zodra de stomer weer op voorraad is.

9 REACTIES

 1. Ik had hier nog nooit van gehoord of iets van gezien.
  Jammer dat je geen foto bij deze post had geplaatsd om te kunnen zien hoe het na deze behandeling eruit ziet.
  Dus zonder kap en doek op je hoofd. 😉

 2. @chucky1012
  Ja, stom. Ik was die foto’s helemaal vergeten! Ik heb nu wel foto’s toegevoegd. 🙂

 3. Ik heb hem ook. Mijn haar was dankzij mijn kapper helemaal droog en futloos (verfbehandeling was verkeerd gegaan). Nu gebruik ik de steamer en ben extra lief voor mijn haar. Het is weer bijna hoe het was. Ik gebruik het sindskort voor voor mijn kids. Er is een kapster die stoombehandelingen geeft. Dan moet je twee keer per maand gaan voor € 20,00 per keer. Nou dan koop ik het zelf…. en je kunt het rechtstreeks uit Amerika bestellen zonder extra verzendkosten. Is goedkoper dan wanneer je het in Nederland koopt 😉

 4. Thanx voor je review. Ik was hier idd al erg nieuwsgierig naar. Wat is het meest opvallende verschil tussen een ordinaire droogkap en de heater? Is er een merkbaar verschil? Heeft iemand hier ervaring mee?
  Kun je ook een foto laten zien van:
  1. je haar na een wasbeurt zonder de stomer
  2. en de foto met de stomer?
  Ik wil namelijk het verschil goed kunnen zien. Het verschil tussen droog en gestoomt haar is nl vrij groot (en enigszins logisch), maar ik ben dus erg benieuwd of je daadwerkelijk verschil ziet of dat het verschil meer ligt in het langer vasthouden van moisture (wat al geweldig is).

 5. Ook ik heb deze steamer gebruikt en wat een aanrader!! Ik had mijn haar gestyld en had sindsdien heatdamage. In combinatie met de proteinmix van SheaDo en deze steamer komen langzaam maar zeker mijn krullen terug. Ik zie een overduidelijke verschil. Een 100% AANRADER!

 6. Leuke review Meg!
  Vraagje: Waar heb je die haarband vandaan? Zat die in de doos of moet je die erbij bestellen? Want ik heb de Huetiful ook, en heb ook ervaren dat er water langs mijn gezicht liep en daar was ik erg ontevreden over. Het helpt trouwens als je je haar in een soort grote staart doet, zo bereikt de stoom ook de achterkant van je haar.
  groetjes Tewa

 7. @macblogster: een gewone droogkap, geeft warmte en geen stoom. De stoom zorgt ervoor dat de conditioner dieper het haar doordringt.
  Ik zal proberen nieuwe foto’s te maken. Maar ik weet eigenlijk wel zeker dat er geen verschil zit in hoe mijn haar eruit ziet met of zonder stomer. Voor mij is het meer het vasthouden van vocht en dus een betere hydratie. Maar ik ga morgen mijn haar wassen zonder gebruik van de stomer en volgende week weer met stomer.
  @tewa. Ik had de haarband erbij gekregen. Jij niet dan? Misschien zit het er dan toch niet bij, want ik kreeg het van die meneer persoonlijk… Anders kun je zo’n haarband ook gewoon bij de drogist of Afro shop kopen..
  Thnx voor de tip. Ik doe mijn haar altijd helemaal naar boven en dan een plastic kap. Gebruik je ook een plastic kap? Of doe je het zonder?

 8. Ik heb deze steamer ook aangeschaft en het is zeker 1 van de beste investeringen die ik heb gedaan. Ik merk dat mijn haar minder droog en ook veel makkelijker te kammen is. Ik gebruik de steamer zonder plastic kap. Ik verdeel mijn haar in 4 secties en ga er dan onder zitten. De haarband moet je idd apart bij bestellen. Ik heb mijn steamer via de huetiful website aangeschaft en ik had hem na 2 dagen. Dus zeker de moeite waard!!!

 9. hallo, ik vroeg me af of u secura haar stomer inclusief verzendkosten is omdat de prijs nogal groot is ik woon namelijk in belgie en zou jullie product graag willen kopen.

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld