Black Hair

Review: Felicia Leatherwood detangling brush

Volgens Felicia Leatherwood is deze detangling brush, de enige borstel die je nodig hebt. De haar guru en kapster van onder andere Teyonah Parris heeft deze borstel zelf ontworpen! De borstel houdt rekening met de structuur van je haar en bestaat uit meerdere, meebewegende gedeeltes. Wanneer je klitten of knopen hebt, schiet de borstel niet door, waardoor de kans op haarbreuk geminimaliseerd wordt.

detanglebrush1

Wat deze borstel zo uniek maakt is dat het met je haar ‘meegaat’. Zo krijg je de kans om je haar voorzichtig uit te borstelen en komt er niet veel spanning op het haar. Het is raadzaam om de borstel, het liefst in zijn natte staat of met een leave-in of conditioner te gebruiken.

De borstel gebruik je dus wanneer je haar nat is. Vervolgens begin je, van af de haarpunten te borstelen en ga je zo rustig omhoog (totdat je bij de wortel komt). Je zult zien dat de borstel bij elke borstel beweging open gaat.detanglebrush3

Ik had de borstel bij Me Gorgeous in Amsterdam gekocht. In de eerste instantie was ik reuze enthousiast over de borstel omdat het ontworpen is door Felicia. Ik moest en zou de borstel hebben, maar twijfelde over de prijs. Ik besloot het toch te kopen, omdat ik nieuwsgierig was naar de functionaliteit van de borstel.. Op de site staat aangegeven, dat je het in combinatie met nat haar moet gebruiken. Gelukkig was het tijd om mijn haar te wassen en besloot ik om de borstel uit te testen. Ik gebruikte het onder de douche. Ik verdeelde mijn haar in 4 secties. Per sectie smeerde ik conditioner en vervolgens kamde ik mijn haar uit. De borstel voelde hard in mijn handen aan, omdat het van een soort plastic gemaakt is. Of het plastic is weet ik niet zeker, maar zo voelde het wel. Desondanks het gevoel, gleed de borstel wel lekker door mijn haar. Wel is het zo dat ik kleinere plukjes moest nemen omdat het lastiger was, om door mijn haar heen te komen. Dikke plukken waren voor mij een no-go. Misschien heeft het te maken met de structuur van mijn haar. Ik heb best dik haar, waar je niet ‘zomaar’ doorheen komt.

MINPUNTEN

  • PRIJS. Er hangt wel een prijskaartje aan de borstel namelijk €22,50.
  • TEKST VERVAAGD. Op de borstel staat de naam ‘Felicia Leatherwood’. Nadat ik het een aantal keren had gebruikt, verdween de naam. Waarschijnlijk door vocht (water, leave-in conditioner). Dit vond ik best jammer, want het voelde toch een beetje als mijn eigen ‘designer’ borstel en ik vond het erg mooi staan.
  • GEBRUIK. Ik wist niet zo goed hoe ik de borstel moest vasthouden. Bij het handvat zou je denken, maar ik had het idee dat ik geen goed grip had op mijn haar. Misschien is dit ook niet nodig en zorgt het ervoor dat je niet te hard gaat borstelen? Of misschien is het gewenning.

PLUSPUNTEN

  • HAAR GURU. Felicia Leatherwood….. Do I need to say more? Felicia is te gek! Op YouTube vind je haar beste video’s. Een aanrader om te kijken.
  • KLEUREN. De borstel komt in twee verschillende kleuren; zwart en roze.
  • FLEXIBEL. De borstel ‘glijdt’ als het ware door de knopen en klitten heen, waardoor mijn haar snel ontklit wordt.
  • GEBRUIK. Ik vind deze borstel fijner dan een kam. Het trekt namelijk niet, waardoor het uitkammen erg prettig voelt en verder heb ik weinig tot geen last van haaruitval.

CONCLUSIE
Ik vind Felicia’s borstel zeker een goede toevoeging aan mijn haarverzorgingsroutine. Het is een aanrader als je last hebt van veel haarbreuk tijdens het uitkammen. Laat de prijs je er niet van weerhouden om het te kopen. Het is immers geschikt voor alle krultypen haar. Voor mannen, vrouwen en kindjes.