Beauty

Review | Face Polisher & Mask van Sabon

In december vorig jaar bezocht ik met Valerie de nieuwe Sabon beauty salon in Den Haag. Wat een heerlijke winkel om in rond te lopen. Het ademt wellness en als je binnenstapt wordt je omringt door heerlijke geurtjes. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuw masker voor mijn gezicht. Lekker om op een luie zondag op te smeren na het wassen van mijn haar.

Na wat testen en rondkijken, koos ik voor de Face Mask Mud. Deze was goed te combineren met de Face Polisher die ik cadeau kreeg!

Face Polisher

SABON_face_polisher_mask6

De Face Polisher is een scrub voor het gezicht met menthol olie en citroengras. Ik gebruik bijna altijd een scrub voordat ik een masker aanbreng. Door te scrubben haal je eerst de dode huidcellen weg. Je huid is schoon en het masker penetreert dieper de huid in.

Sabin Face Polisher ‘zit vol kleine mentholbolletjes die je gezicht licht scrubben en polijsten. De menthololie is gecombineerd met citroengras om je extra te verfrissen. De glycerine beschermt je huid tegen vochtverlies.’

Ingrediënten:
Aqua (Water), Isopropyl Myristate, Propylene Glycol, Acrylates Copolymer, Cetyl Alcohol , Glyceryl Stearate, Polyethylene, Peg-40 Stearate, Mentha Arvensis leaf Oil , Gluconolactone, Phenoxyethanol,  Sorbitan Tristearate, Cetyl Esters , P-Anisic Acid, Sodium Benzoate, CI 77289 (Chromium Hydroxide Green), Tetrasodium EDTA, Chlorphenesin, Benzoic Acid, Butylene Glycol, Sorbic Acid, Magnesium Chloride, Cymbopogon Flexuosus (Lemongrass Oil ) oil, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

Deze scub is vrij van parabenen en minerale olie.

SABON_face_polisher_mask5

De geur van deze scrub is heerlijk fris. Dat ruik je al als je hem open doet. Het geeft direct een luxe spa gevoel, maar dan lekker at home. Als je goed op de foto kijkt zie je de mentholbolletjes.

SABON_face_polisher_mask4

Van dit product heb je heel weinig nodig. Twee vingertopjes is voldoende om mijn hele gezicht mee te scrubben. Wat ik fijn vind aan deze srub is dat de ‘bolletjes’ niet verdwijnen. Ik heb weleens scrubs gehad waarbij na 3 keer wrijven het scrub effect weg was (herkenbaar?). Dat is met deze dus niet het geval. De geur van menthol wordt sterker als je het op je huid doet en de eerste keer dat ik het gebruikte prikte het een klein beetje. Na het gebruik van deze scrub voelt mijn gezicht altijd heerlijk fris aan en is mijn huid super schoon. Het eraf wassen doe ik trouwens met lauw warm water. Daarna dep ik mijn gezicht droog.

Tijd voor het masker!

Face Mask

SABON_face_polisher_mask3

Wat een heerlijk masker is dit. Net als de face polisher heeft dit masker een munt geurtje. Salon zegt over dit masker: “het moddermasker is een masker om de huid diep te reinigen. Het masker bestaat uit pure modder uit de Dode Zee, met als extra toevoeging vanille waardoor de vochtbalans op peil blijft. Het masker is ook zeer geschikt voor de eczeem, acne en psoriasis huid. Het beste is om het masker 1 keer per week te gebruiken. Wanneer nodig kan het masker als kuurtje gebruikt worden en dus vier dagen achter elkaar aangebracht worden.”

SABON_face_polisher_mask2

Ingrediënten
Kaolin, Dead Sea Natural Black Mud, Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol & PEG-20 Stearate, Sodium Laureth Sulfate, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 20, Parfum, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Lactic acid, Phenoxyethanol & Methylparaben & Butylparaben & Ethylparaben & Propylparaben & Isobutylparaben, Imidazolidinyl Urea, Propylparaben, Sodium Methlparaben, Tocopheryl Acetate.

Eén van de opvallende ingrediënten in dit product is Kaolin. Kaolin is een soort witachtig klei dat je ook veel in Suriname vindt. Daar noemen ze het Pemba Dotti en gebruiken sommige mensen het in verband met hun cultuur. Ze smeren het op gezicht. Er zijn zelfs mensen die het ook opeten. Het is eigenlijk echt een veelzijdig product, want het wordt bijvoorbeeld gebruikt in cement, verf en plastic. Maar dus ook in cosmetica producten. Kaolin biedt verschillende voordelen voor cosmetica, waaronder de absorberende werking. Deze site geeft meer informatie over de redenen waarom kaolin in cosmetica producten wordt gebruikt.

In tegenstelling tot de face polisher is de face mask niet vrij van parabenen en sulfaten. Het bevat bijvoorbeeld methylparaben dat in verband wordt gebracht met het risico op borstkankerJammer dat er voor dit product niet voor natuurlijke alternatieven van parabenen is gekozen.

SABON_face_polisher_mask1

Dit masker is best heftig. Het voelt verkoelend aan en begint zelfs heel erg te prikken. Dat prikken duurt iets van 10 seconde en daarna is het over. Het masker is binnen 5 minuten droog en makkelijk uit te spoelen. Ik voel me na het masker heerlijk fris en mijn gezicht voelt zacht aan. Na zo’n verwen momentje licht mijn huid weer op.

Ik probeer tenminste 2x per week mijn huid te scrubben en 1 keer per week een masker te gebruiken, maar het schiet er eigenlijk best vaak bij in. Elke keer als ik het dan wel doe, beloof ik mezelf het vaker te doen. Maar dat is toch best lastig. Ik bewaar de Fask Polisher en Maks van Sabon ook niet in de badkamer. De potjes zijn van glas en ik zou het zonde vinden als het op de harde tegels per ongeluk kapot zou vallen. Een nieuwe aanschaffen is ook wel prijzig. De Polisher kost €27,95 en voor de Face Mask betaal je €29,95. Zeker niet goedkoop, maar ik ga er van uit dat ik er zeker driekwart jaar mee door kan. En dan valt de prijs wel mee.

Ik vind de producten heerlijk. Vooral de Polisher is aan te raden. Jammer dat de Mud Mask zoveel parabenen bevat. Het zou helemaal top zijn als ook aan dit product meer natuurlijke ingrediënten waren toegevoegd.

Welke producten gebruik jij voor je gezichtsverzorging?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm