Black Hair

Review | Devacurl

Yeeeh , you’ve got mail from: myblackhair.nl

Een mailtje met een oproep: enthousiaste lezers gezocht!

Heey ‘That’s me’ dacht ik, laat dit nou net zijn, waar ik al geruime tijd naar op zoek ben. Ik ben Sheryl (36) en woon met mijn dochters in Rotterdam. Ik ben al jaren gefixeerd  door natural hair dat van mezelf en dat van mijn dochters.

IMG_3762

In 2010 begon mijn natural hair journey na jaren van relaxen en keratine behandelingen. Ik heb in de loop der jaren een hoop geëxperimenteerd, veel producten gebruikt, protective hairstyles, verschillende keren mijn haar geverfd, van blond tot rood, van rood tot koper, met alle ellende van dien. Mijn laatste BigChop was in December 2016.

IMG_9790

 

Devacurl, love it or hate it

Ik kom ontzettend graag in New York. Het is er niet alleen geweldig, ik vind er ook haarproducten waar we hier in Nederland alleen van kunnen dromen. Het assortiment is daar zo immens groot,  Ricky’s is de beauty supply store waar ik mijn producten shop. Daar trok Devacurl mijn aandacht, destijds een witte fles met gifgroen etiket. Ik koos voor de Devacrul No Poo Original, de One Condition en B’leave In. De no-poo was een aangename verrassing. Ik had nog nooit eerder een no-poo gebruikt. Mijn haar voelde heerlijk zacht aan. Ook de geur was niet verkeerd. Na de shampoo mocht de One-condition erin. Deze spoel je uit, maar je kan er ook voor kiezen deze niet geheel uit te spoelen.

devacurl

Woooow Love Love Love, ik zag m’n krullen meteen poppen, B’leave In is een soort gelei-achtige gel. Dit moet hemels worden, but FAIL! Ik was enigszins teleurgesteld, omdat ik teveel had gebruikt werd het een plakkerige bedoeling. Zoals met veel producten, moet ik altijd de juiste balans zien te vinden. Hoeveel product heb je nou nodig? But  I won’t give up. Dit moest gaan werken. Ik haastte me weer naar de Devachan salon en vertelde de stylist: “I’m almost in love with Devacurl, but B’leave In doesn’t seem to work on my hair”. Ze vroeg meteen: “How much did you put on your hair, because you don’t need much product, just a little bit. Don’t use to much.”  Met deze tip ging ik op m’n hotelkamer weer aan de slag.

Let’s give it another try

Woow, let’s rock those curls, i’m in love and her name is Devacurl.

Wassen met de no-Poo, one condition erin, hiervan spoel ik niet alles uit. Vervolgens een kleine hoeveelheid B’leave In in mijn handpalm. Nu mijn haar korter is, verdeel ik mijn haar in 2 secties en begin achter en werk zo naar de voorkant van m’n haar. het ligt aan de lengte van mijn haar hoe ik het laat drogen. Toen mijn haar wat langer was, zat ik even 15 min onder een haardroger.

Met een föhn stretch ik mijn roots. Nu mijn haar korter is, werkt airdry het best. Inmiddels heb ik mijn Devacurl line iets uitgebreid.

Conclusie Devacurl staat zeker in mijn top 3.

 

devacurl

 

Lot’s of Love

XX

 

Sheryl