Black Hair

Review: Carol’s Daughter, Sheado en KeraCare Hair Milk

hairmilk_c

Een hair milk is een lichte moisturizer en een leave-in conditioner in één. Het heeft een melkwitte kleur en een lichte, crèmige substantie. Je kunt het als dagelijks opfrisser voor je haar gebruiken of zelfs vervangen voor je leave-in conditioner. Ondanks de naam, zit er in de meeste hairmilks geen melk. Het bevat juist water, bevochtigers en oliën.

Bijna elk merk heeft wel een hair milk in hun collectie. Toen ik in mijn badkamer stond, viel het me ineens op dat ik drie verschillende hair milks in de kast heb staan. Van Carol’s Daughter, Sheado en Kera Care. Allemaal best goed te doen, maar natuurlijk vind ik de één net wat beter dan de ander.

 

Carol’s Daughter Hairmilk

carol's_daughter_hairmilk

 

Deze kocht ik een paar maanden geleden in Parijs tijden de Natural Hair Academy. Het kostte me volgens mij zo’n €17 (236 ml). Duur. Maar ik wilde het toch even gekocht hebben. Deze hairmilk bevat onder andere shea boter om het haar te hydrateren, soja olie om het haar te versterken en agave nectar om het vocht in het haar te behouden. Het belooft snel in te trekken en het haar pluisvrij te maken.

Op de verpakking staat dat je de hair milk op soaking wet haar moet aanbrengen. Dat heb ik gedaan. Zie links mijn haar before (droog, na een twist out) en rechts mijn haar met de hair milk van Carol’s Daughter.

carol's-Daughter_before_after

Ik weet niet zo goed wat ik van deze hair milk moet vinden. Ik denk dat ik het nog niet echt goed gebruik. Het is een hele lichte, waterige substantie die heel snel intrekt in mijn haar, waarop mijn haar antwoord: ‘ik heb meer nodig’. Op zich laat het wel mijn natuurlijke krullen mooi uitkomen, maar ik vind niet dat het voldoende hydrateert. Na een paar uur is mijn haar weer droog. Op naar de volgende.

Sheado Honey Love Hairmilk

En dat is die van Sheado. Ook niet de goedkoopste (€16,95 voor 250 ml), maar wel eentje met lovende recensies. Sheado komt uit Nederland en is makkelijk online te verkrijgen. De hairmlik bevat onder andere shea boter, castor olie, avocado olie en aloe vera olie. Alles waar mijn haar wel van houdt. ‘De toegevoegde biologische honing en frambozen hydrateren, verzorgen en verwennen je haar optimaal’, zoals geschreven op de verpakking.

Ook deze moet aangebracht worden op vochtig haar. Licht vochtig haar. Maar eerlijk gezegd doe ik dat niet altijd. Voor deze review natuurlijk wel. En hier het resultaat:

sheado_before_after

Wat een verschil met Carol’s Daughter! Deze hair milk is veel dikker en hydrateert veel beter. Ik ben er echt verliefd op. Mijn krullen beginnen zich direct te vormen en mijn haar voelt zacht aan. De geur doet me denken aan een body lotion. Niet perse lekker, maar ook niet verkeerd. Deze kun je ook goed gebruiken voor een twist of braid out. Een aanrader!

Kera Care Hair Milk

keracare_hairmilk

Ik ben dol op de producten van Kera Care. Toen ik mijn haar relaxte gebruikte ik de producten en nu zij de Natural Textures lijn (voor kroes en krullend haar) op de markt hebben gebracht, was ik meteen benieuwd naar hun hair milk. Van alle drie de merken, is Kera Care het duurst. 18 euro betaal je voor een fles van 240 ml. Eigenlijk komen de merken dicht bij elkaar in de buurt wat betreft de prijs.

Deze hair milk bevat de Ayurvedische kruiden Amla en Shikakai. Daarnaast ook argan, jojoba, almond en soja olie. Natuurlijk ontbreken de cacao en shea boter niet. Kera Care Hair Milk kan aangebracht worden op droog haar. Ik deed het op een beetje vochtig haar.

keraCare_before_after

De dikte van de hair milk komt overeen met die van Sheado. Dat vind ik fijn. Toch is het iets minder hydrateren dan Sheado’s hair milk, maar veel beter dan Carol’s Daughter. Ik heb er niet veel van nodig en het geeft ook wel een goede definitie aan mijn krullen. Een twist out en braid out zou hier prima mee kunnen. Wel combineren met een olie of haarboter.

Welke hair milk is mijn favoriet?

Voorlopig staat Sheado op nummer 1, gevolgd door Kera Care en Carol’s Daughter. De hair milk van Carol’s Daughter schaf ik hierna niet nog een keer aan. Kera Care’s Hair Milk gebruik ik in plaats van mijn leave-in conditioner en die van Sheado voor na het wassen of misschien wel voor een mooie twist out.

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm