Beauty

Review Black Opal Even True Liquid Foundation

black_opal6

Make-up voor de donkere huid onvindbaar in Nederland? Gelukkig komen er steeds meer make-up merken, speciaal voor de donker gekleurde huid, te liggen in de drogisterijen. Zo ook het merk Black Opal. Na jaren verslaafd te zijn aan mijn Mary Kay foundation, probeerde ik Even True van Black Opal; een vloeibare foundation. Ik gebruik de foundation nu al enkele maanden. Tijd dus voor een review!

Over het merk Black Opal

Eerst even kort iets over het merk. Wellicht ken je het al, want je kunt Black Opal vinden in verschillende filialen van Ici Paris XL en Etos. Dit zijn de grotere drogisterijen/beautywinkels in Nederland, dus dat is hartstikke mooi. Het lastige alleen nog is dat de Black Opal producten nog niet in alle filialen te vinden zijn. Op de site van en Facebook pagina van Black Opal Nederland vind je een overzicht van de verkooppunten die zich voornamelijk bevinden in de grotere steden van Nederland. Geen verkooppunt in jouw buurt? Probeer dan eens een afro shop! Er zijn er namelijk een aantal die Black Opal ook verkopen. Black Opal richt zich op de gekleurde vrouw en werd al in 1994 geïntroduceerd in Nederland. Het merk verkoopt niet alleen make-up producten maar ook huidverzorgingsproducten en zelfs producten voor mannen.

Black Opal Even True liquid Foundation

De vloeibare foundation die ik nu gebruik behoort tot de Even True collectie van Black Opal. Deze collectie biedt huidverzorgings producten om de conditie van de huid te verbeteren en de huid egaler te maken. Denk aan scrubs, cleansers en moisturizers. Het fijne aan de collectie is dat het betaalbaar is. De Black Opal Even True Liquid Foundation kost 15,- euro voor 30 ml.

De foundation koop je in een plastic knijp flacon waaruit je de foundation moet knijpen. Je kunt het vervolgens op je gezicht smeren met behulp van een foundation spons. Ik gebruik echter liever mijn vingers. Dat vind ik makkelijker. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat je hele vieze vingers krijgt. De True Even Liquid Foundation is verkrijgbaar in acht verschillende tinten.

carob black opal foundation

 

Ik gebruik de kleur ‘Carob’. Het is goed dat ze 8 verschillende bruintinten hebben – van heel licht bruin tot donkerbruin. Toch bestaan er merken die veel meer bruintinten in hun collectie hebben, zoals Sacha Cosmetics. Die heeft maar liefst 15 verschillende kleuren foundations! Wel handig, want ze hebben namelijk ook hele donker bruine kleuren.

De belofte van Black Opal Even True Liquid Foundation

Terug naar Black Opal. De foundation is op waterbasis en olie-vrij. Op de website van Black Opal kun je de ingredientenlijst van het product bekijken. De foundation belooft het ‘oplichten van je huid’, een egale huidskleur en een volledige dekking.

black_opal5

Before foto’s

Zo zie ik er uit zonder foundation.

black_opal2

black_opal3

Ik heb eigenlijk niet echt een vaste routine van hoe ik de foundation aanbreng. Wat dat betreft ben ik niet zo netjes. Ik spuit eerst een beetje op mijn vingers en masseer de foundation gewoon in net zoals ik dat ook met een dagcreme doe. Ik heb ooit wel een tip gekregen en dat is dat wanneer je de foundation uitsmeert je deze vanaf het midden van je gezicht richting je oren smeert (of je haarlijn). Geen idee meer waarom, maar ik doe het wel en het werkt prettig, haha.

Op de verpakking staat aangegeven dat je indien nodig nog een tweede laag kunt smeren, maar de dekking is voor mij goed genoeg. Ik doe er dus geen tweede laag overheen.

black_opal7

 

Dit is het resultaat.

black_opal1-1

 

black_opal1

Een belangrijke criteria voor een foundation voor mij is dat het product mijn huid niet uitdroogt. Gelukkig is dat niet het geval bij de Even True foundation. De foundation is dik en het biedt ook voldoende moisture. Ik zorg er desondanks wel altijd voor dat ik eerst een moisturizer voor mijn gezicht gebruik. Zoals ik net ook al vermeldde is dat de foundation met slechts een laag echt heel veel dekking biedt. Dat vind ik erg fijn, omdat ik zo niet teveel hoef te smeren. Omdat ik mijn vingers gebruik om de foundation over mijn gezicht heen te smeren moet ik wel echt iedere keer direct na het insmeren van de foundation, mijn handen goed wassen met zeep. Ook de eerste paar uren na het insmeren moet ik niet aan mijn gezicht zitten. Het gevolg is namelijk dat anders alles onder de bruine vlekken zit: deurknoppen, mijn blouse, kopjes enzovoort. Best lastig om niet aan je gezicht te zitten, want je doet het vaak ongemerkt.

De foundation biedt geen dekking van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Dat vind ik op zich niet zo heel erg. Je kunt altijd wel wat bijwerken. Om mijn gezicht schoon te maken gebruik ik vaak African Black Soap. Je kunt ook met behulp van een olie-mix je eigen make-up remover gebruiken. Nog even de plus- en minpunten op een rijtje:

Redenen om Black Opal Even True Liquid Foundation wel te kopen:

  • Het product heeft een betaalbare prijs van 15,- en je vindt hem in de grotere drogisterijen. Even goed zoeken en je kunt de Black Opal producten ook in verschillende afro shops vinden.
  • Grote kans dat je de juiste foundation voor jouw huidskleur vindt
  • De foundation biedt voldoende dekking en blijft gedurende je werkdag mooi zitten
  • Naast een egale huid biedt het product ook voldoende moisture. Het droogt mijn huid niet uit
  • A little goes a long way! Je hebt maar weinig nodig om je hele gezicht mee te kunnen dekken. Hierdoor kun je lekker lang met die 30 ml aan foundation

Redenen om Black Opal Even True Liquid Foundation niet te kopen:

  • De foundation geeft echt af de eerste paar uur. Dat kan een showstopper zijn, tenzij je een poedertje gebruikt. Wellicht dat dit het iets vermindert. Ik heb dat alleen net getest.
  • Je kunt hem simpelweg niet vinden in jouw buurt. Alhoewel de foundation te koop is bij Etos en ICI PARIS XL, vind je hem nog niet in alle filialen.
  • Het moisturizing effect vind ik heerlijk voor mijn huid. Als je zelf een erg vette huid hebt, kan dit juist nadelig uitpakken en je huid teveel gaan glimmen.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies