Beauty

Review | Bio Peeling All Skins

all_skins_sfeer

Eens in de zoveel tijd ga ik naar een schoonheidssalon. En dan kies ik al gauw voor een full body massage of een pedicure. Maar eigenlijk nooit voor een gezichtsbehandeling. Ik was dan ook blij dat ik bij All Skins in Amsterdam een gezichtsbehandeling mocht ondergaan. En dat was geen standaard maskertje of massage, maar een bio peeling.

All Skins is een schoonheidsinstituut in Amsterdam West. Zij zijn gespecialiseerd in de blanke, getinte en donkere huid. In de salon worden veel natuurlijke producten aangeboden die perfect zijn voor de donkere huid.  Eigenaressen Elvira Stjeward en Leonie Ekkers verwelkomen je met open armen en zijn echte professionals. Beide hebben, voordat ze samen gingen ondernemen, in een beauty salon gewerkt en heel wat ervaring opgedaan.

all_skins_vragenlijst

Toen ik binnenkwam, vulde ik onder het genot van een kopje thee, een vragenlijst in. Slik je medicijnen? Heb je last van acne of pigment vlekken? Of ben je zwanger? Allemaal dingen die van invloed kunnen zijn op de conditie van je huid. Zelf heb ik op mijn linkerwang wat lichtere pigment plekken. Maar verder niets noemenswaardig.

all_skins_skin_check

Nadat ik mijn vragenlijst had ingevuld, kon ik plaats nemen op de behandeltafel. Schoentjes en oorbellen uit. Lekker warm onder wat handdoeken, een haarband om mijn vlechten naar achteren te houden en Leonie kon beginnen. Met een speciaal apparaat mat ze de conditie van mijn huid. Het resultaat was dat mijn huid eigenlijk best gezond is. Op sommige plekken enkel een beetje droog. En ze kon ook duidelijk het pigment verschil zien. De resultaten van deze meting gebruikt ze om de behandeling aan te passen. Voor mij was er niets ernstigs.

all_skins_steam

Allereerst werd mijn gezicht gereinigd. Leonie vertelde bij elke handeling precies wat ze aan het doen was. Ik lag lekker met mijn ogen dicht te genieten. Na een grondige gezichtsreiniging kreeg ik een stoombehandeling. Terwijl de stoom in mijn gezicht blies, kon ik kiezen uit een voet- of handmassage. Ik ging voor het laatste en kwam volledig tot rust.

all_skins_bio_peeling

Na de stoom, was het tijd voor de bio peeling. Dit is een peeling die werkt tegen acne, pigmentvlekken, huidveroudering en grove poriën. Tevens wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd en het immuunsysteem verbeterd. Een ander bijkomend voordeel is dat de celverdeling wordt gestimuleerd, waardoor je binnen 10 dagen een nieuwe, frisse opperhuid krijgt. Normaal duurt dit proces tussen de 24 en 28 dagen.

De bio peeling van All Skins is op natuurlijke basis en bevat verschillende planten en algen extracten. En dat ruik je meteen. Niet een hele lekkere geur. Voordat Leonie de bio peeling in mijn huid masseerde, legde ze uit dat ik hele kleine prikjes zou voelen. En het voelde inderdaad veel scherper dan een normale scrub. Het was net alsof iemand mij met kleine mesjes aan het steken was. Leonie nam ruim de tijd om de bio peeling goed in mijn gezicht te masseren door roterende bewegingen te maken. Als je een wat lichtere huid hebt, kan ik mij voorstellen dat je huid er helemaal rood van wordt.

Nadat de bio peeling van mijn gezicht werd gewassen, kreeg ik nog een heerlijke crème op. Mijn huid voelde glad aan en glansde heel erg. Een andere ‘bijwerking’ is dat je gezicht ‘prikt’. Als ik met mijn hand mijn gezicht aanraakte, dan prikte dat. Geen fijn gevoel, maar wel een teken dat het product ‘werkt’. Leonie adviseerde mij de komende tien dagen voldoende te drinken. Mijn huid zou zich vernieuwen en om puistjes en andere onzuiverheden te voorkomen moest ik 1,5 tot 2 liter water per dag drinken. Na 10 dagen zou ze mij opbellen om te vragen hoe mijn huid eraan toe was.

all_skins_megisa

Toen ik naar huis ging had ik tot in de avond nog last van een prikkende huid. Ik had toevallig een feestje en iedereen zei dat mijn huid zo glom. Mooi!

Na 10 dagen belde Leonie mij op om te vragen hoe het was gegaan. Ik vertelde dat mijn huid nog lang heeft nageprikt en was gaan vervellen op mijn voorhoofd, wangen en kin. Mijn huid was glad, alleen kreeg ik wel een viertal puistjes rondom mijn slapen. Leonie legde uit dat het de onzuiverheden waren en het een normaal proces is geweest. Ze vroeg me nog of ik wel voldoende had gedronken. Mmmmm… ik begon aan mijzelf te twijfelen. Ik drink namelijk 9 van de 10 keer water, maar had er die dagen niet bewust op gelet.

De bio peeling heeft geen schrikbarend verschil gemaakt voor mijn huid, maar het voelde wel iets beter aan. Daarnaast denk ik dat je, als je echt resultaat wilt zien, het vaker zult moeten doen.

all_skins_elvira_leonie

Elvira en Leonie zijn hartstikke aardig en laten je echt thuis voelen. Ik vond het ook heel fijn dat Leonie mij na 10 dagen even opbelde om te vragen hoe alles was verlopen.

Naast de bio peeling biedt All Skins nog veel meer behandelingen. Er worden ook heerlijke natuurlijke huidverzorgingsproducten en make up verkocht.

Meer informatie: www.allskins.nl en Facebook

 

 

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm