Black Hair

Review | Aubrey Organics Honeysuckle Rose

aubrey_organics_honeysuckle_rose

Aubrey Organics bestaat al bijna een halve eeuw en is sinds een aantal jaren op de Nederlandse markt te verkrijgen. De producten van dit merk lopen uiteen van lipbalms, make- up en geurtjes tot haar- en huidverzorging. Allemaal op natuurlijke basis en met een diepgaande toewijding aan mens en milieu. De filosofie van Aubrey Organics is dan ook ‘Protect the earth, promote the welbeing of people and nourish the spirit.’ En dit doen ze in de breedste zin van het woord. Van goede werkomstandigheden voor hun eigen werknemers tot het sponsoren van biologische landbouw in Honduras. Zo maken ze ook gebruik van duurzame, plantaardige ingrediënten in al hun producten en worden gedrukte materialen geproduceerd op gerecycled papier, welke 100% recyclebaar zijn.

Populaire haarproducten van Aubrey Organics zijn onder andere de Honeysuckle Rose Moisturizing Shampoo en Conditioner.

Prijs

Honeysuckle Rose Moisturizing Shampoo €15,- (325 ml)
Honeysuckle Rose Moisturizing Conditioner  €17,- (325 ml)

Waar te koop?

www.ohmyhair.nl

Ingrediënten?

Shampoo

aubrey_organics_ingredienten_shampoo

Conditioner

aubrey_organics_ingredienten_conditioner

Wat belooft het?

Shampoo

“Bereik ultra zacht en behandelbaar haar met deze vocht-intensieve shampoo, verrijkt met herstellende kruiden. De shampoo hydrateert het haar, zodat droog en broos haar verdwijnt. Het geeft het haar een heerlijke geur en zijdezacht gevoel. Deze shampoo is ook aan te bevelen voor gebleekt of gekleurd haar.”

Conditioner

“Behandel droog en dorstig haar voor levendig, zacht haar met deze vocht-intensieve conditioner, verrijkt met herstellende kruiden. De conditioner ontwart en hydrateert het haar en geeft het haar een onweerstaanbare geur.”

Wat doet het?

Shampoo

Ik doe shampoo altijd eerst in mijn handen. Toen ik deze shampoo voor het eerst gebruikte, viel het mij op dat het best een dunne, doorzichtige substantie was. Het vloeide heel snel uit mijn handen, zo op vloer. Pas toen las ik de beschrijving, waarin staat dat je goed moet schudden voor gebruik. Na het schudden werd de substantie al wat dikker. De geur van de shampoo is lekker zoet. Maar helemaal niet overheersend. Bij de eerste shampoo beurt, schuimde de shampoo niet. Dat heb ik wel vaker meegemaakt met natuurlijke shampoos. De tweede keer schuimde het juist heel erg veel. Mijn haar werd voelbaar zachter. Voor de zekerheid deed ik nog een derde shampoo beurt en mijn haar was schoon en voelde best zacht aan. Op naar de conditioner!

Conditioner

En deze ruikt net als de shampoo een beetje zoetig. Maar ook niet opvallend. In tegenstelling tot de shampoo, heeft de conditioner een hele dikke, crèmige structuur. Daar houd ik van! Bij het aanbrengen van de conditioner, merk ik al dat het zijn werk doet. Mijn haar is  zacht en makkelijk te ontklitten. De conditioner heb ik dan ook snel aangebracht. Vervolgens doe ik een warme doek op mijn hoofd en laat het 20 minuten intrekken. Na het spoelen met lauw water, rond ik af met een koude spoeling. Mijn haar voelt heerlijk aan.

Conclusie

Als je echt puur natuurlijke haarproducten wilt gebruiken, dan zijn de producten van Aubrey Organics zeker een aanrader. Vooral voor dames met droog, kroes- en krullend haar is dit een uitkomst. De shampoo doet goed zijn werk. Ik denk dat als je heel vaak gels en andere stylingproducten gebruikt, je beter een shampoo met sulfaten kunt gebruiken om echt schoon haar te krijgen. Wat ik altijd doe, als ik heel veel gel heb gebruikt, is een klein beetje sulfaten shampoo mixen met een natuurlijke shampoo.
Ik ben helemaal weg van de conditioner, die mijn haar heerlijk zacht maakt en voedt. Hij is ook goed te gebruiken als co-wash.

Deze producten zijn te koop via www.ohmyhair.nl. Kortingscode nodig? Klik hier

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm